4/10



Jag har fått en ny våffelpartner! Pernilla har gjort illa sig då hon spelade fotboll, så nu är Ellinor med mig istället :) Vi gick i parallelklass under 7 - 9 så vi känner varandra sen förr :)

Idag kom det ca 45 gäster, så vi fick iallafall lite att göra. Imorgon är det Ockelbos sommarmarknad, så antingen så kommer det ingen eller så kommer det väldigt många. Jag hoppas på väldigt många då tiden flyger fram när man har mycket att göra :)

Nu ska jag äta lite, sen mysa lite med Jonathan och Johan (som sov till halv 5 idag). Mys!


3/10



Tredje dagen i Rönnåsen, mitt sommarjobb. Börjar komma in i allt nu, så timmarna bara flyter fram. Jag gör inte så mycket, eftersom att det inte är så mycket folk där. Så jag säljer lite saker, bakar om jag vill, läser lite i min bok, diskar lite och gräddar våfflor. Soft jobb!

Jobbet är bra som det är, men det ultimata är utsikten. Jag kan se ända till havet från stugan.



Foto taget av Johan med hans nya kamera GoPro. Svårt att få den vackra utsikten på ett kort, ni borde verkligen åka dit och uppleva den istället! Men ja, det är det här jag tittar på när jag gräddar våfflor :)

2/10



Andra dagen på jobbet börjar snart! Eftersom att jag tappade min mp3 någonstans, så måste jag köpa en ny. Jag klarar mig inte många timmar utan en mp3, så jag tar halv 6 tåget in till gävle för att köpa mig en. Passar då också på att köpa lite oljefärg!


Idag är det nog varmare än igår, dock med mer moln. Så jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig, men rejäla skor blir det iallafall (fick sjukt ont i ryggen av att stå och grädda våfflor i flera timmar).

Men nu ska jag göra mig iordning. Bye!


En "vanlig" dag på jobbet...



Så idag har jag gjort min första arbetsdag i Rönnåsen. Att få jobba vid en sådan utsikt är helt underbart!

Så jag jobbar där med en tjej som heter Pernilla, verkligen supertrevlig, och vi både bakar och gräddat våfflor. Kan stolt säga att jag har lärt mig koka kaffe.

Så där står vi i våra gröna förkläden och gräddar lite våfflor m.m. Och upp på parkeringen kommer en stor svart bil. Vem är det inte då om inte Viktoria och Daniel?



En helt "vanlig" dag på jobbet liksom..

Jobb



Nu snart ska jag gå för att möta min första jobbdag. Ska bli så skönt att faktiskt göra något, och tjäna pengar förstås. Solen skiner, och jag hoppas att jag kommer få en möjlighet att vara lite ute också.



Tummen upp för det!

som modellera



gud vad jag önskar att jag kunde dansa som hon. Hon är så mjuk och stången ser ut att vara lika mjuk som modellera.
Det är som att hon målar med sina armar.


UKM dansbilder



Här kommer lite bilder från då jag och Karl dansade på UKM i Sundsvall. Fotografen heter Elina Nilsson och ni kan även hitta hennes fotoblogg här - www.elinanilsson.eu








Favorit i repris



Eftersom att jag börja jobba imorgon (10 dagar i Rönnåsstugan) så måste jag ju ha en bok. Jag läser just nu "Ibland bara måste man" - ett perfekt misstag.



När jag en dag trallade ner till biblioteket hade jag en speciell bok i tanke. Jag hittade denna bok och trallade glad hem igen. Men när jag började läsa boken, så märker jag att det absolut inte är den boken jag menade. Jag hade alltså kollat fel på rubrikerna..

Men, jag fortsätter ändå att läsa boken (man måste ju ge alla en liten chans). Efter ett stycke in i boken har jag kommit fram till att boken inte är som de andra böcker jag har läst. Sättet författaren skriver på är helt annorlunda mot vad jag är van vid. Jag finner det först lite störande, men man faller lätt in i det.

Boken är baserat på kärlek, och vilken kärlek man har. Homosexuell, bisexuell eller hetro. Alla har fördomar mot alla, men i den här världen är det mer vanligt att vara homo eller transa, än att vara hetro. Helt underbart!
Jag älskar lättheten, hur dom dansar i biblioteket, hur dom målar sina känslor och hur dom skickar lappar till varandra mellan varje lektion för att stå ut innan dom får träffa varandra igen.

Men tyvärr så är den här boken snart utläst, så jag gick ner till biblioteket idag (medans söta Jonathan låg och sov) och lånade en favorit i repris. Del två ur serien Vampire academy "fruset blod".




Ja, det är en vampyrbok. Men inte en wannabe Twilight.  Mead lyckas skriva böckerna så bra, att man faktiskt inte ens tänker på att dom är vampyrer. Vad jag försöker säga är att fokuset inte ligger på vampyrer, utan på karaktärerna. Jag tänkte börja från början med bok 1 ,men den var inte inne och jag vill hoppa till kärleken på en gång (a).  Jag har redan läst alla böcker ur den här serien som finns ute. Jag tror sista kommer ut i höst.


Min midsommar



Kvällen igår blev lite roligare än väntat. Jag och Simone började med att göra blomsterkransar, men det var jag riktigt dålig på så jag gav upp ganska snabbt. Vår kusin Hanna är hemma från Australien, så hon var också i Vittersjö med sina vänner. Så innan maten gick vi ner till dom för lite kortspel. Efter det blev det grillning och mycket prat med släkten. Efter ett tag gick jag, Simone, Hanna och hennes vänner lite längre ner till Åkessons, för dom hade fest där. Det var väl trevligt, träffade några gamla vänner. Men jag gick hem vid 1, och pratade lite med Jonathan som låg hemma och var sjuk <3.

Det enda jobbiga var att när jag skulle sova så kom det in flera av pappas vänner in i stugan och började spela musik och prata extremt högt. Så jag låg där i 2 timmar och surade, när dom väl gick så kunde jag ändå inte somna på grund av alla mygg! Det var extremt mycket mygg, även då dom inte var på en, så hörde man dom hela tiden. Tillslut gick jag ner och la mig på soffan, men självklart var det mygg där också. Så jag sov ungefär 3 timmar inatt.. Jävla mygg.


Men, snart ska jag åka till Jonathan och mysa med honom innan jag på måndag börjar jobba :)


Tyvärr hade vi inget minneskort i kameran igår, men två bilder blev det iallafall ;)



Glad midsommar

Snart åker jag till stugan för att fira midsommar. Är inte alls pepp då inget verkar fungera idag. Känner mig som en clown. Och jag saknar Jonathan.
Hoppas ni andra iallafall får en bra midsommar!

Poledance nivå 3



Nu har jag äntligen anmält mig till poledance nivå 3! Gud vad jag har saknat det, men nu kör jag igång igen i augusti!

Jag älskar att man verkligen kan se nivåskillnaderna, i nivå 1 lär man sig snurrar och allt basic. I nivå 2 lär man sig att klättra och i nivå 3 är det mer trix uppe på stången + att man får improvisera och liksom sätta ihop en egen dansrutin. Längtar <3


6 månader + 1 dag



Igår firade jag och Jonathan vår halvårsdag med extremt mycket mat och Spartacus. Jag mötte honom på stationen för att gå upp til Ica och handla allt. Det blev italiensk kyckling med flädercider till middag, till Spartacus blev det Merci och chips och på natten slängde vi ihop olika rörer (som vi inte åt, för dom blev ganska så väldigt äckliga) men vi åt iallafall olika krispiga kex och andra små saker. Småplock helt enkelt!

Så nu har vi varit tillsammans i 6 månader och 1 dag. Och jag blir bara mer och mer kär <3

Vi får hoppas att dom blir tjocka när dom växer upp



Just nu sitter jag i soffan, helt slutkörd. Jag vaknade halv 1, gick ner och tittade på film med syskonen. Saknar alla människor från UKM, men snart kommer iallafall Jonathan och vi ska fira vår 6 månadersdag <3

så nu ska jag hoppa in i duschen för att vakna till lite, så hoppas jag på en underbar dag :)

Hemma från himlen



Nu har vi kommit hem från UKM! Jätte skönt att vara hemma, men gud vad jag saknar alla!
Det var inte alls som förra året, det här var lite mer Konsertkänsla och förra året var det lite mer festivalkänsla. Men det som var lika var alla mysiga människor! Alla där är så himla underbara, det är som en frizon där alla får vara precis som man vill - Galen, kramig, mysig, udda - alla älskar det ändå!

Så jag har sjungit, sprungit runt på stan och spelat brännboll, dansar häcken av mig med några från Borås! Lärt mig lite lindihopp och några nya discosteg. Jag oh Karl slängde också ihop en Chairdancerutin! 

På slutet av festivalen hade vi en liten avslutning, då jag och Karl blev omfrågade om vi kunde dansa igen. Dansen uppskattades verkligen och jag är superpepp på att dansa mer!

 

Holy Hugo and the high-flier



Jag och Sebastian !


Jag blev också medlem i Kram crew, alla som har denna lapp ska krama festivalfolket. Förra året fick någon ihop runt 2000 kramar. Iår blev det nog inte riktigt lika många, men en härlig idé!

Fler bilder kommer senare :)

Jag ser ut som en liten kines i den här.



Snart är allt packat och jag bad just min väldigt jobbiga tvilling att gå härifrån. Han försöker nämligen prata med dialekt, en blandning av Karlskoga och göterborksa. Men, själv vet han inte vad han siktar på. Så det hela låter bara väldigt underligt.  Mah.

Men hur som hellst, snart är allt packat så vi ska snart tralla ner till stationen för att åka till Karl. Och imorgon åker vi till UKM I SUNDSVALL!!!!!



(ukm förra året <3)

UKM 2011



Imorgon åker vi till Karl. På söndag åker vi till Sundsvall, till UKM.
musik, dans, konst, poesi  - kan en festival bli bättre?


The dress is here


Om jag var en hund och du en tuggleksak, då skulle jag tuggat sönder dig. Nästan.

Snart åker vi till UKM Sundsvall!!! Är sjukt pepp, dock betyder det att jag kommer vara borta från en viss mycket speciell person.
Igår sov jag bort nästan hela dagen med Jonathan, och idag har jag varit till biblioteket för att låna en bok. Hoppas den är bra, för jag har läst ut en av de böcker jag läser just nu. Snart är alla utlästa..
Har iallafall formaterat om min Mp3 nu, så den fungerar men inga låtar är kvar. Blubb.

Dansavslutning


Idag var avslutningen, och jag är superstolt över mina små minidansare! Det är lite synd att vi inte ska dansa varje tisdag längre, speciellt då jag inte vet om vi kommer att dansa en till termin =/

Jag kan inte lägga ut bilder på barnen på internet, men här är lite bilder på mig, Karl och Simon som dansade som "gästdansare" :)














underbar dag


Trots det mulna vädret, så kommer det här bli en helt underbar dag.
Vid halv 1 kommer Karl till Ockelbo, vid halv 3 kommer Simon, och Jonathan är redan här! Så vid 4 går vi till kulturstationen för att göra allt iordning och kvart i 5 kommer alla småbarn för att träna en sista gång innan uppvsiningen!

igår gick min mp3 sönder.. Så jag var jätte sur, men så kom Jonathan med en chokladask.. bara sådär.. Så himla supergullig, så jag blev superglad igen :) Förstå hur mycket en chokladask kan göra <3


Imorgon!!



Imorgon smäller det! Då har mina små dansare dansuppvisning på kulturstationen. Jag och karl kommer att dansa vår UKM dans, och Simon från Bollnäs kommer och dansar lite också. Så nu ska jag börja baka jätte mycket, så jag kan bjuda på lite fika efter :)


Upplandsväsby



Sitter just nu i mina kusiners hur i Upplandsväsby. Vi har grillat och ätit jordgubbar, supermys. Nu har alla kusiner åkt iväg för fest/flickvän. Så Johan och jag sitter kvar här som de mindreåriga vi är. Men vi har mysigt ändå! Tänkte gå ut på en liten kvällspromenad snart.

Snart börjar min väldigt proppfulla vecka, på måndag kommer Jonathan och Karl (tror jag), på tisdag uppvisning med barndansen, onsdag lite vila, torsdag åker jag kanske till Tierp för lite foto, men Elina har blivit supersjuk så vi håller tummarna för att hon blir bättre snart!


Sommarlov

Nu har jag sommarlov! Igår var det supermysigt, började med lite mys gävle - jordgubbar i parken. Sen åt jag kinamat med Jonathan och sedan firade tjejerna Amanda som fyller år idag! Vi satt på Java och stekte, tyvärr så flög dom där äckliga måsarna över oss hela tiden..
Väl hemma i Ockelbo handlade vi lite mat och dricka, sen hem för att göra sig iordning för grillningen hos Ida.
Hela kvällen blev supermysig, rätt folk, rätt mat, rätt musik, rätt stämining - superkväll <3
Foton kommer sen :)

Think outside the box


min vackraste



Studenten var jätte vacker, Jonathan var jätte vacker, allt var jätte vackert. Det är för mycket lycka för mig, jag blir bara tårögd hela tiden :(

Efter att alla studenter hade sprungit ut gick vi till Studion för lite mat och firande. Jätte god mat och vi fick höra Jonathan spela piano, alltid lika vackert.

Allt var så vackert <3

Studenten!



Snart åker jag in för att titta på när Jonathan tar studenten! Vädret är underbart och jag hoppas på en superdag.

Nu ska jag skynda mig att göra mig iordning, sen ska jag försöka skriva en rad ikväll ;)


Top Model

Nu ska jag njuta av min sista lediga dag tillsammans med champis, blåbär/hallon paj och topmodel <3'

Ritar och tänker.

Nu har jag snart städat hela rummet, bokhyllan ryker!
Är så sjukt pepp inför en fotosession som jag och Elina ska ha, de hela blir lite 1800 - tals stuk. Håller på att tänka som en gnu vart man kan få kläder ifrån, ritar ner lite tankar om hur man kan få ihop en klänning. Tror jag måste sy lite för att få det som jag har tänkt mig.
Men om någon vet något ställe som man kan få tag på kläder m.m. som har samma stil som på 1800- talet, eller om ni kanske har något hemma själv (kan vara allt från korsetter, kjolar smycken) säg till!

Har slängt det nu

Nu har jag slängt nästan allt! Haha, nej inte allt. Men iallafall 50% av mina teckningar, det behövdes verkligen. Dom hade till och med börjat gå sönder >.<
Mitt i allt slängandes hittade jag ett porträtt av mig själv som ingen annan mindre än Erik Malm har ritat, en person jag träffade på en arrangörsutbildning. Han ritar för det mesta serier, men jag bad han göra en liten snabb teckning av mig. Jag älskar den!
Han har en blogg, dock kommer jag inte ihåg namnet på den. Men så fort jag får tag på den så länkar jag den så ni kan se fler bilder av honom :)

Godnatt

Nu ska jag slänga mig i min bäddsoffa, jag sover nämligen inte längre i min säng. Sängen har blivit den nya garderoben.
Jag låter troligen som någon jobbig flickvän nu, som alltid pratar om sin pojkvän, men jag saknar faktiskt min pojkvän :((( Hans doft har gått ur mina kuddar, och hans tröja börjar lukta mer Mimmi än Jonathan.. 2 dagar kvar, sen är du min igen :)

This is my vision Elina!

(Hatten hatten hatten hatten hatten hatten)

Jag är inte blek.. Lalalalala

Känner mig som Bella i Twilight (filmen) när jag står bredvid Simone.
Har precis varit med Olivia, vi tog en liten promenad till Ockelbos secondhand och jag hittade en lite väska, dock köpte jag den inte.. Sedan vidare till Trillin för lunch och glass. Mysig tjej hon är!
Nu ska jag sätta mig i solen och läsa min underbara bok med lite trocadero. Mys i solen!
Foto och redigering : Elina Meuller

2011 - 06 - 03

Idag fyller Jonathan 19 år <3
Älskar dig.

Twilighttime



Nu ska jag och syster titta på Twilight, det var så länge sedan. Så jag ska lägga undan alla fördomar som jag har fått av alla galna fans och twilighthysterin, och försöka njuta av filmen som jag en gång gjorde :)

Promenad!

Jag ska snart ut på en efterlängtad promenad, sen ska jag läsa lite mer och äta chips, choklad och annat gott som finns hemma. FRIHET!

Förlorad ängel



Har precis varit på biblioteket och hämtat ut boken förlorad ängel. Den första boken heter fallen ängel, och det här är alltså uppföljaren.
Jag trode inte att det skulle komma en till, speciellt då jag har sökt runt på internet och frågat på biblioteket utan svar. Men en dag gick jag in på Bokia, och där låg den, 2:an.

Så nu har jag läst 42 sidor, och jag är redan fast. Love It.


Frihet



min frihet har kommit.

Och min data är på ominstallation så kommer inte kunna blogga så mycket :)

RSS 2.0