Bästa gången



Är nu hemma från barndansen - det här var absolut den bästa gången. Vi dansande jätte mycket, och ingen klagade! Jag behövde knappt höja rösten :) Tyvärr var det inte så många där, så jag börjar känna lite panik inför avslutningen som är den 14 juni... aaah.

Men nu när jag är som tröttast så är det väl dax att börja plugga. Hoppas ni andra har en avslappnande kväll!

Lalalala kulturhistoria



Sitter just nu på vår kulturhistoria lektion och är lite smått sur. Vår lilla lärare har givit oss ett litet fint häfte, i det häftet stod allt som skulle vara med i vårt fördjupningsarbete, all struktur vill säga. Nu har han en lite genomgång igen, om hur det ska vara. Och inget stämmer riktigt med häftet vi fick förr. Så avslutar han sin genomgång med att säga att vi ska följa häftet som vi fick förr... Fast han just stod och gick igenom hur vi skulle göra.. Som inte alls stod i häftet... Lalalalalala älskar KulturHistoria.....

sista träningen



Nu har jag haft den sista träningen på Poledance. Vi lärde oss två nya trick, inga komplicerade men ändå krävande för musklerna :)



Nu ska jag äta lite, sen blir det Tarzan med Jonathan - om vi lyckas ladda ner den vill säga, det tycks vara nå krångel :(

tidsinställd



Har kommit fram till att jag jämt vaknar kl 9, om jag inte har mitt alarm på..

Igår följde jag med mamma och Simone till valbo för att shoppa lite, kom hem med ett par byxor, jeansshorts och ett linne. Och en present till Jonathan.. Som fyller år den 3 Juni :D Tyvärr kan jag inte ta bilder på kläderna då min kamera är på Grand i Uppsala -.-

På kvällen åkte jag sen in till Gävle - där jag först köpte Magic of Dance dvdn, sen åkte jag till parken för att bugga med min kära danspartner (inte Karl, Johannes). Jag kan verkligen inte bugga, bara typ grundsteg som man har lärt sig i skolan på några taskiga idrottslektioner. Haha.

Men Jag fick dansa med både Johannes och Marcus, som tur var så kunnde dom bugga. Även då jag tycker det är kul att bugga, så uppskattar jag nog inte musiken lika mycket..

Idag är jag hemma då jag inte mår så väldigt bra, jag har ont i huvudet och känner mig allmänt dålig. Plus att på de lektioner vi har så gör vi inte så mycket och jag hade ingen engelska - så det kändes lite ovärt att åka in till Gävle för att bara sitta. Så jag stannade hemma och ska snart börja plugga så jag är redo för engelsk/religions seminariumet imorgon. Woho.



Jag tar en bild på sötaste Olivia, eftersom att PerslundaSkolan ska ha öppethus - så ska Olivia ställa ut sina foton! Lycka till!


Ny design!



Hoho! I lördagskväll fick min lilla blogg en makeover. Så nu är den som ny! Bilder till headern kan vi tacka Elina Meuller för, och för den underbara designen Kristin Ferm! Hon hjälpte mig med allt - design, header, dropdownmeny m.m. Tack igen Kristin, jag är supernöjd!

Om ni missade genvägen till Kristins blogg så får ni den här igen ;) - Kristins blogg!


Ukm dansbilder



Här kommer dansbilderna från UKM - bilder tagna av Elina Meuller!








(Älskar minspelet här. Och nej, vi har inte koreograferat det)












Middag med tjejerna

Nu ska jag snart dra iväg till Josefine och äta lite middag med tjejerna. Det var superlänge sen jag såg alla, så det ska bli trevligt!
Imorgon ska jag inte bara plugga, min snälla danspartner frågade mig om jag ville följa med ut och bugga lite, så det blir en liten buggafton också :)
Tyvärr så är min kamera fortfarande på Grand i Uppsala, men förhoppningsvis så har de andra någon kamera, så lite foton kanske ni får se sen :)

Vart tog oron vägen



Igår var jag helt förstörd, jag var inställd på att misslyckas på alla inlämningsuppgifter som är kvar, men nu känner jag inget. Ingen stress, ingen oro. Hur ska man tolka det?

nu.. ska.. jag.. plugga!



Nu jävlar ska jag plugga, jag ska skriva tills fingrarna blöder! Med min choklad klarar jag allt, och min jävla uppsats om stress i psykologin ska bli klar!

Första lönen



Om man bortser från sommarjobb, så har jag idag fått min första lön :DDDD

När jag tog "jobbet" som danslärare, så var jag väl medveten om att lönen skulle vara minimal då det var ABF som betalade den, inte kommunen. Så jag förväntade mig typ max 400 kr för den här terminen. Villker inte gör mig något då jag gör det för jag gillar det och för att jag vill ha lite mer att lägga på mitt CV.

Men så fick jag ett brev imorse, om att lönen hade kommit. Underbart tänkte jag - men självklart så förstår jag inget av vad det står mer i brevet. Men så skulle jag ta ut pengar idag - och tydligen så har det kommit 700 kr som lön... Jag fattade liksom inte att det var för dansen.. Seriöst, jag har jobbat i typ 8 timmar, jag har inte ens jobbat - jag har dansat! Så ni kan ju förstå hur glad jag blev när jag kom fram till att jag den här månaden har 700 kr + :D


Orolig



Nu har jag kommit hem från barndansen - och jag vet inte vart ett barn är. Han kom in sent, så jag gav honom en lapp som han skulle ha och prickade för honom som närvarande. Men när jag sedan tittade upp så var han borta.. Och jag hittade honom inte.

Självklart så har jag fått fel nummer av föräldrarna, så jag får inte tag på dom heller. Men jag har lämnat ett meddelande till hans mamma... Gud, hoppas han är hemma.  

Cobran!



ah! Jag är så galet glad! Jag har inte bara lärt mig att klättra helt felfritt på poledancen nu, jag har också lärt mig cobran!

Det är när man är upp och ner på stången, och bara håller i sig med knäna. Trode det skulle ta as lång tid att lära mig den, men med alla galna lyft och annat jag gör med Karl så är jag lite imun mot att vara rädd för "uppochner" saker ;)



(Bilden tagen från google.se)

.

Jag vill försvinna i litteraturen, igen.
Jag vill hoppa in i hyllorna på biblioteket och gömma mig.
Jag vill inte visa min själviska personlighet, för jag kan inte stå för den.
Jag vill gömma mig i en bok och klä mig i ett bokomslag för att dölja mig, igen.

5 månader med kalaspuff



Idag firar jag och en väldigt söt kalaspuff 5 månader. Tyvärr är jag i Ockelbo och han i Gävle, men jag tog pennan i handen och helt plötsligt blev det inte lika ensamt <3


4 gånger kvar!



Nu har jag bara fyra gånger kvar med mina små söta minidansare. Den 14 juni har vi uppvisning och som vanligt är väl jag mer nervös än vad dom är.

Vi har iallafall bara lite kvar av danserna, så nu dom två gångerna som kommer ska dom få lära sig det sista av danserna, den tredje gången blir det bara repetition av danserna och en massa lek! Jag längtar verkligen till uppvisningen, Karl kommer och dansar med mig, och Simon kommer från Bollnäs och gästdansar breakdance. Ååh, längtar!


Get some



det här är nog första gången jag inte har pluggat något på två dagar - inget alls. Känns faktiskt väldigt bra, jag slappade hela dagen igår, och åkte in på kvällen till Jonathan. Så nu är jag hemma igen, och jag ska inte plugga nu heller! Bara slappa och rita lite :)

Lite bilder från Magic Of Dance har kommit ut på Facebook, så jag tänkte visa några ;)







1. spökvals
2. clubdance
3. Grease

Nu ska jag hoppa in i duschen, sedan ica <3

hemma från paniken



äntligen är jag hemma från Magic Of Dance, Ackes dansavslutning på Teatern. Det här betyder att dansen för den här terminen är slut, och jag kan inte vara mer glad. Äntligen får jag vila!

Danserna gick ändå ganska bra, väntar nu bara på att filmen ska släppas så jag kan köpa den - då får ni se lite dansklipp ;)

Matte nationella



Har precis haft matte nationella, och jag känner mig lite lurad.

Jag är inte bra på matte, har aldrig varit det. Men av någon anledning så kändes provet bra. Sista uppgiften var en mvg uppgift, och även då jag missade att ta med en ekvation i slutet för att stärka min slutsats så var uppgiften inte svår... Så antingen så har jag missuppfattat något eller så har jag blivit smart över en natt. Vad låter troligast?....

Lika besviken som då mamma råkade köpa ostbågar med chilismak.



Helgen har varit sjukt rolig! Äntligen har man fått träffa alla igen, det kändes som om att det var många som hade förändrats, eller så är det bara jag. Trevligt var det iallafall, extra kul var det att träffa Elina igen, har saknat henne mer än vad jag trodde.

Tävlingen gick bra, Johan gick vidare med sin konst, jag och Karl gick vidare med dansen och Little Misfortune gick vidare, det är bara ett val av domarna som jag blev väldigt besviken över.  

Idag är jag iallafall ledig, flera av lektionerna ska man jobba själv på så just nu sitter jag själv hos Jonathan. Ska snart gå ner till biblioteket och analysera några dikter och jobba på min psykologifördjupning.
    Är väldigt skönt att vara ledig då jag igår var och tittade på jazztreornas konsert, och efter det gick några med hem till Jonathans studio, det blev inte så sent med tackar ju inte nej till en sovmorgon! För övrigt så var konserten riktigt bra!

Vid 4 har jag genrep på teater, imorgon är Magic Of Dance! Är faktiskt väldigt pepp på det:)



(fotograf Simone Larsson)

Lite dansbilder från UKM hittar ni på Elina Meullers blogg!

Och jag syr och syr och syr och syr



Jag som inte ens kan sy.. Har iallafall bara några rader kvar - sen är alla fransar påsydda! Bild kommer senare :) Hoppas alla har en trevlig fredagskväll, själv har jag bara ont i ryggen och någon timme framför mig som består av att sy. woho :)

Jävlar vad jag pluggar


hej!

Just nu sitter jag med Olivia och Lisa i biblioteket. Jag har precis skrivit sjukt mycket på psykologin - en fördjupning om stress. och nu ska jag snart iväg på träning!

Nästa vecka har jag så sjukt mycket med dansen, så jag måste plugga som fan nu. Sjukt jobbigt..


imorgon, på lördag, på söndag.


Imorgon är det fredag - villket betyder sista träningen inför uppvsiningen på lördag - på estraden kl 12 - 16 så kom och titta!

Så på lördag blir det uppvisning och på kvällen åker jag till Karl för att träna, för på söndag är det UKM! Just nu håller pappa på att rama in mina teckningar i passpartou, han är så supersnäll :))

Så åter igen blir det en fartfylld helg, ibland undrar om jag någonsin kommer att få vila.

Spanska NP


Imorgon har jag nationella i spanska - hörförståelse.
Jag kommer att få IG, och jag bryr mig inte. Det är faktiskt ganska otroligt för att vara mig, jag bryr mig jämt. Men nu är det liksom mer... Men vad gör det om 100 år?

IG - here I come!

Dans och dans



Igår var det måndag, vilket betyder poledance! Det gick superbra, jag kan fortfarande inte klättra helt felfritt, men jag kommer mycket längre nu än förr :)

Idag hade jag dans med barnen, och det gick väldigt bra. Bara fyra gånger kvar till deras uppvisning - jag är super pepp! Dom blir bara bättre och bättre mina små dansare :)

Ikväll har också Jonathan konsert med jazzlinjen, jag kan inte vara där - men jag hoppas allt går bra, vilket jag vet att det kommer att göra :))))))


Runas Soaré



Nu har jag precis kommit hem från Runas soaré, den var riktigt bra! Tyvärr blev jag tvungen att gå lite tidigare för att hinna med mitt tåg, men vad jag förstod så missade jag bara några minuter :)

Jag är också klar med min sista teckning till UKM, tanken var att rita Marilyn Monore med en fågelkropp - men jag är inte alls nöjd med fågelkroppen.. Vi får helt enkelt se hur det blir..

Latinklänning



Efter mitt misslyckande med discodräkt så har jag nu försökt mig på en latinklänning, men den här gången verkar det faktiskt fungera!

Vi gör allt sjukt simpelt, har köpt fransar på Ohlsons pch ett vanligt linne från HM. Vad jag är rädd för är det faktum att linnet är stretch och fransarna är inte det .. Ändå ska vi försöka sy på dom på varandra.. Men av någon anledning så är detta inte ett problem enligt min mamma, så jag litar på henne :)

Här är början av upplägget, jag måste köpa fler fransar imorgon :)

 

Imorgon har jag Engleska NP skrivdel, konstigt nog är jag inte nervös.. På kvällen blir det träning med pardansen, lång träning då vi måste bli klar med showen imorgonkväll. Jag får iallafall tillbaka mina klackskor från omklackningen :) 

I did it!


Idag gick poledancen jätte bra, jag kan fortfarande inte klättra - men jag lyckades ta några steg/drag upp för stången :)

Men det som verkligen gick bra var det nya tricket vi lärde oss idag   - V splitt :D
Man hoppar upp på stången så att man "kramar" stången med låren, sedan faller man bakåt med kroppen och sätter ena handen under rumpan, och sedan tar man ut benen i splitt :)

Ungefär som bilden här nere, fast den ena handen ska sitta under rumpan och kroppen ska luta utåt :)


Army boots



Hejsan!

Jag har haft fullt upp, som alltid. Men nu ska jag försöka skriva lite :)

Valborg var jätte mysigt, jag var hemma med Jonathan och åt middag och tittade på film - men så tråkig som jag är så somnade jag på soffan så det blev inte så mycket film för mig.. Efter ett tag (när filmen inte var klar än) så gick vi upp och la oss, jag har tur som har en sådan snäll pojkvän som ger upp en bra film för att jag är trött :) <3

Idag har det som alla andra söndagar varit dans, det var precis som det brukar vara och om jag ska vara ärlig så börjar jag bli lite trött. Jag har aldrig riktigt gillat att göra samma sak i flera år - jag måste göra olika saker, annars tröttnar jag.

Imorgon blir det spännande iallafall - Poledance på kvällen, vi kommer få en ny tränare så vi får se hur det går. Skotemat blir den här gången armyboots!



Imorgon blir det också nationella prov i engelska b - speaking. Håller tummarna för att det ska gå bra, men det var länge sedan jag var så här nervös. 

RSS 2.0