DansaDansaDansaDansa


Dansa dansa dansa. Idag har det varit en mysdag full av dans, kl 3 åkte jag till studion och vid 7 åkte jag hem till lilla byn igen. Jag har koreograferat lite, så helgen har varit lite betydelsefull iallafall. Nu peppar jag inför morgondagens polepass, dock har jag överansträngt min handled så jag måste ta det lugnt..


Fredag lördag söndag all alone


Det är väl nu jag ska göra sadface och proppa i mig choklad för min ensamhet. Men jag somnar nog i soffan innan jag hinner uppfatta min ensamhet.

Jag som har varit fullbokad näst intill hela 2011, har nu min andra lediga helg - all by myself. Det är tur att jag har lite jobb att arbeta med, för plugget är (tro det eller ej) snart klar. Inga läxor... vad gör man då?

Men lite trött kommer jag bli på ensamheten, därför letar jag nu efter filmer att ... Hyra..(ladda ner) känner mig skyldig när jag skriver om olagliga saker. Som om att Göran Persson ska ringa upp och säga "du har inte betalat dina räkningar!" (ja, det var en pik till dig Olivia).

För er som är lite sugen på att börja träna i vår kan jag varmt rekomendera Poleandfitnesstuio, förutom poledance så har dom nu bland annat Feminine Vibe, Waacking, AerialHoop och purepole. Förutom det så har dom flera "fristående" pass, för er som inte vill anmäla er för något bindande. så gå in på deras hemsida och kolla in allt dom har :)
www.poleandfitnesstudio.se
vinylspelare!Idag kom pappa hem och gjorde om min dystra dag till en strålande musikfylld kväll. Han kom hem med en vinylspelare, med förstärkare! Högtalare hade vi hemma, så nu är jag redo att flytta!


remember the titans


Gud, jag kan aldrig inte grina till den här filmen. Tårarna bara rinner. Den ligger absolut på min top 10 lista för bästa filmer.

Idag vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Jag ska nog ta en promenad, gymma lite och måla/rita lite. Har en ny idé, och den här gången ska det bli fult. Fult på riktigt. 

Old pictures :)

  

 

nu händer allt!


Nu ni, nu händer allt! Den 1 februari flyttar jag in i min lägenhet, ohoh! Jag och Johan sover över där på onsdag, vi drar med oss madrasser :D

Jag har också fått ett koreografijobb genom poleandfitnesstudio. Några frisörelever håller i en modevisning på Heartbreak, och dom behöver dansare (där kommer studion in) som dansar poledance. Men eftersom det bara kommer vara en stång där, så måste dom andra dansa - och det ska jag koreografera. Det blir sammanlagt 5 danser, längden på dom vet jag inte än. MEN JAG ÄR SÅ GALET PEPP!

På måndag börjar den första poledance lektionen på nivå 3 (egentligen nivå 4, men efter att dom avancerade stegen så blir nivå 4 till nivå 3).

ALLTSÅ: jag flyttar, jag jobbar och jag dansar. Kan det bli bättre?
Kulturhistoria


Just nu har jag kulturhistoria, så egentligen borde jag ju inte blogga - jag borde anteckna. Men eftersom att det är genomgång av bilder så passar jag på.

Förväntningarna på Kulturhistoria B var ändå ganska stora, eftersom att kulturhistora A var ganska så extremt rörig, så tänkte jag att B - kursen (som är en fördjupning) skulle vara lite mer strukturerad och klar. Den första timmen började helt okej, med fokus på kultur. Men sen flög det iväg och inget tycktes vara relevant - precis som förra kursen. Men nu, på andra timmen, så har han börjat med konsten. Så nu kan jag faktiskt lyssna igen utan att somna. Woho. 

 

Min favoritkonstnär - Degas

Cola, Geisha och popcorn - det finns ju bara en sak som väntar..

... Plugg.

Nu bev ni förvånade va?

Dagens plugg:

Historia - skriva ner stödord och träna på att tala högt, imorgon är det redovisning
Samhäll - skriva klart min analysdel i en rapport om Eritrea
Spanska - översätta en text och svara på frågor

Nu när jag skrev ner det och det bara är tre saker, så känns det faktiskt bra. Men när jag har gjort en sak på min fina lilla lista, så kommer klockan vara 21.00 och jag kommer ge upp som vanligt.So once again, sadface.

Ni kan ta mig ur skolan, men aldrig skolan ur mig.

Nu har jag gjort klart min spanska, och nästan gjort klar min historiadel. Historian är klar, enligt mig. Men när jag sen skickar den till gruppen och ser deras arbete, så kommer jag troligen att göra om hela min del. Hatar att inte 100% förstå vad det är jag håller på med..

Jag ska nog försöka mig på lite samhäll, så det blir lite enklare imorgon att arbeta.

Åh kära söndag <3

PEPP!!


Nu kööööööör viiii! Ska slänga mig in i duschen och packa ner lite saker, sen drar jag in till Gävle för en träningsdag på studion! 15.00 kör jag igång med mitt danspass som är fullbokat (!), har satt ihop en liten rolig uppvärmningsdans till "singel ladys" med Beyonce, tror det kommer bli jätte bra!

Superpepppppp!!


Fotografering


Nu har jag precis kommit hem från poleandfitnesstudio, vi har haft en fotografering så bilder på instruktörerna ska komma upp på deras hemsida - spännande!

Nu ska jag äta lite mat, skriva klart historian och läsa klart spanskan.Fotograf: Johan Ruthberg Sällquist

homosexualitet en sjukdom?Idag blev jag så fruktansvärt upprörd, vår lärare på Naturkunskapen inledde ett nytt arbete - en debatt där man skulle agera som förälder inför en massa etiska frågor. Vi skulle tänka att året var 2025, och att man hade kommit på flera olika sätt att ta reda på om fostret bar på anlag för olika sjukdomar, så som:

Sockersjukan
Alkohlism
Homosexualitet
M.fl.
 
När vi då påpekade "vadå, skulle det i 2025 vara en sjukdom att vara homosexualitet? Är det en sjukdom? Hur tänker man då?". Så nästan skrattade läraren lite, och sa att "jaa, det är ju ingen sjukdom riktigt, det är ju en ja.. en.. en läggning liksom." MEN FAKTUMET STÅR FORTFARANDE KVAR, HOMOSEXUALITET STOD UNDER SOM EN SJUKDOM!

En reaktion från läraren tyckte jag verkligen skulle vara på sin plats, jag som bisexuell blir väldigt upprörd och knappast inspirerad till att fullfölja denna uppgift.   

hallon och mango smoothieHär sitter jag nu efter träningen och smuttar på en underbar smoothie. Måste säga själv att jag har blivit ruskigt bra på det här! Så här har ni mitt smoothierecept!

För en person:

1 dl bär/frukter
1 banan
1 dl mjölk
1 dl youghurt

Detta slänger man ner i en mixblandare - klart!

Just as simple as that!

Mimmis tips!

vill du ha den lite tjockare kan du slänga in en halv banan till :)

Top 3 smoothie (vilka bär man slänger i)

1. hallon och mango smoothie
2. hallon och blåbär smoothie
3. apelsin smoothie (det blir lite apelsinkött i det, men är man inte så petig så är det väldigt gott!)

Jag brukar njuta av dessa smoothies under halvtimmen efter att jag har gymmat, bananer är bra för återhämtningen och blåbär bland annat är rika på antioxidanter. Sen om man vill ha energi under passet tipsar jag på nötter och russin - gott, litet (ger dig inte håll) och ger energi.Superenkelt och supergott!

Man vet att man är tillbaka i Hum när..... Hela klassen sitter och råpluggar samhäll på en håltimme. Känns lite bra ändå, då slipper man få stressen sen men det är lite tröttsamt. Jag har iallafall satt på lite tevatten i klassrummet nu, så snart kan jag värma mig med en kopp fruktte <3

Redovisning första dagenSå idag började skolan igen, jag sitter just nu i klassrummet och har precis slutat svenskan, den sista lektionen för dagen.

Dagen har innehållit en inlämning och en redovisning av några böcker. Vi har läst gamla böcker från olika epoker, och idag redovisade varje grupp sin bok. Ska jag vara ärlig så verkade ingen särskilt rolig. Som den bokmal jag är, så känner jag mig lite hemsk att säga något sådant - jag menar inte att de andra grupperna presenterade dåligt eller något sånt, men böckerna verkade faktiskt inte vara intressanta. Dom är säkert väldigt djupa och värda att läsa, men något jag läser för att jag vill? Nej. 

Efter att ha läst olika klassiker och andra "gamla" böcker, så kan jag säga att jag inte gillar dom. Förutom de tre musketörerna, den var bra. Jag gillar hur dom ser ut, lite slitna och nötta. Det är nog för att det faktiskt var dyrt med böcker förr - det var vackra saker. Nu är det mer en lite pocketbok som man slänger ner i väskan lite slarvigt, inte alls lika fint och mysigt som de gamla böckerna. 

 

Tomorrow shall be the last one.


Imorgon börjar skolan, och jag ska verkligen försöka att göra den här terminen till en bra termin. Jag ska planera bättre och lära mig att lägga ifrån mig historiaboken och faktiskt leva lite - även om det betyder ett sämre betyg. Men vad gör det om 100 år..

Vi ringde om lägenheten idag, och han sa att han skulle höra av sig om några dagar - det gör mig nervös. Känns som om att någon annan ska få den, men vi har ändå typ ett muntligt avtal. Men ändå, står det inte på papper så vågar jag inte tro på det.

Idag åkte jag in till Gävle på förmiddagen för att köpa lite saker till Karls födelsedag, sen åkte jag hem och myste med min syster framför lejonkungen. Egentligen skulle vi ut och fota, men ljuset försvann för fort.. Jag kom för ett tag sedan upp från gymmet, så nu sitter jag här med min smoothie och tittar på tv.

Så imorgon börjar alltså allt igen, imorgon ska bli sista gången.Lägenhet?Det kan vara så... Att jag har en lägenhet. En liten mysig etta 500 m ifrån stationen, allt jag kan önska mig. Vi ringer på måndag och säger att vi vill ha den, och enligt ägaren så har vi första tjing. Andas, andas.

Detta betyder alltså:

Jag får sova mer än 6 h/ natt.
Jag kan plugga i tystnad, och hinna klart innan 12.00.
Jag behöver inte anpassa mig efter tågtider.
Jag kan stanna kvar på en kopp te utan att komma hem kl. 20.00.
Ingen mer stress.

Om jag inte får den här lägenheten, kommer mitt hjärta oss bli krossat.Superduperhappy.

Fotograf -Elina Meuller.

waacking


imorgon ska jag waacka sönder. Oh yes. Jag ska koreografera tills jag ramlar, och leta efter mysmusik. Blev ruskigt pepp på waacking nu, bara därför slänger jag ut en gammal waacking/vogue dans!And the new one!


1 plats kvarKänns ruskigt bra när man ser att min dansklass feminine vibe är nästan fullbokad. Så ni som vill dansa loss lite den 14 januari får skynda er att anmäla er!

http://poleandfitnesstudio.se  Nu ska jag ta en liten promenad som uppvärmning, sen in till gymmet för att träna armarna lite. Har börjat med smoothie efter mina träningar, så det ska bli mumsigt! Just nu blandar jag ihop banan, blåbär och hallon. Nästa sväng kanske det blir med lite melon eller mango smak <3

Gottnyttår!Hoppas alla hade det bra på nyår, för det hade jag!

Jag åkte till Tierp dagen innan, för lite mys med Karl. Vi åkte sen vidare till Stockholm på nyårsdagen. Där flög tiden fram, vi som trode att vi hade lång tid på oss innan vi skulle vidare - yeah right. när det är ca 10 min kvar tills vi ska gå, står jag  framför spegeln med en frisyr som liknar en pudel, Karl står i duschen och kladdkakan är kvar i ugnen.

Men allt gick bra, vi kom lite sent men ändå i tid till middagen som var hemma hos en vän till Karl. Det bjöds på lax med en väldigt god sallad, även då jag inte gillar lax så mycket så var det faktiskt väldigt gott!

Efter/under middagen påbörjades 5 - kampen (som sen blev 6 - kamp men som slutade som en 5 - kamp). Väldigt roligt och påhittigt!  Vid 12 - slaget gick vi alla ut, skålade kysstes och tittade på fyrverkerier. Jag och Karl passade också på att ringa en saknad Bell, som vi förhoppningsvis snart får träffa igen.

Resten av natten spenderades på dansgolvet med dansgalna människor - helt underbart!

 
RSS 2.0