hallå, nån där?Det här är första dagen på länge som jag har en pluggfri dag. En pluggfri dag. En pluggfri dag. en pluggfri dag. Kommer aldrig bli trött på den meningen. 

Men vad fan gör man när man inte har nån läxa? Seriöst.. Jag bakade en kladdkaka och kollade facebook.. Så långt gick min fantasi.

Orkar inte lägga ut nån nytagen bild, för då måste jag springa ner och hämta sladden, lägga in bilderna, välja bild, och sen troligen ångra mig. Så gör att skona mig får ni se en väldigt fin skulptur av min favorit konstnär. 

  

"14 årig dansös" Edgar Degas

So sweet
Endast när din förnedring

din skam, blottar sig

leker leendet på hans läppar igen.


Grekland och Rom


Fan vad jag är trött

Orkar verkligen inte plugga mer, men jag vet att jag måste, för jag har prov på torsdag. Och kom just nu på att jag också har spanska läxa. Blä.

Min belöning är choklad, men den är slut snart. Så nu har jag ingen anledning att plugga. Sen när blev liksom rom och Grekland trist? Har alltid gillat det, men nu är  det så sjukt stressigt.

20.13


Vem ska plugga? - Mimmi
Vem sitter vid facebook? - Mimmi


Karl WeekdayHello

Nu har jag varit hemma i lite mer än en timme. Är helt slut, har åkt tåg och buss hela dagen :/ Sen när tar det två timmar att åka från Tierp på Gävle? haha.

Efter skolan skulle jag Lisa, Olivia och några fler visa Conrad runt i Gävle, mig också för den delen. För jag vet typ bara vart tågstationen och biblioteket ligger. haha. Så det blev lite fika på Mingel Och bar :)Jag började iallafall hemma hos Olivia där jag skulle sova från torsdag till fredag, mysigt värre! Lisa kom över hon också :)På fredag blev det resa med buss till Stockholm, där kollade vi på lite konst och terrakotta armén. Lite besviken, men man tager vad man får.

Mys med klassen blev det iallafall :)Efter detta knallade jag vidare till plattan för att träffa den enda och underbara Karl Noremo. Vi hade den helt enkelt mysigt och bäst. Helt klart bäst.
Blev sjukt många foton, då vi bestämde oss för att ha lite photoshoot här och där ;) Men här är några bilder iallafall:)

Tror vi alla vet vem av oss två som skulle kunna ha en framtid inom modellvärlden, haha :)

Lite musik kommer senare, när jag inte är halvdöd :)

Imorgon börjar DetImorgon börjar Det, imorgon börjar allt.

För första gången sen vi började i skolan känner jag mig upprymd. Glad. Extatisk.

Skoldagen är väl den samma, plus ett troligt spanskaläxförhör jag har förträngt. 

Men efter skolan, ska jag få lyssna på en gud till pianist. Jonte. Föroppningsvis lär han mig lite (a)
Sen bär det av hem till Olivia tillsammans med Lisa, där blir det sleepover och troligen en massa snack.. Haha. 
Och sen på fredag - Terrakotta armén! Är sjukt peppad inför detta :)

Men bäst av allt - på fredag åker jag inte hem, då går jag till den kära och efterlängtade Karl Noremo. Äntligen ska jag få se hur han har det :)

Så ett stort OH YEAH på dessa dagar!
 

Skor


Köpte nya skor idag, med Emma :)Me like secondhand

Flumm DanserJag väljer min Flum Sida!

Haha, här om dagen var jag ju i danslokalerna och dansade lite. Blev bara flumm kan jag säga. Så här har ni lite flum av mig:)))))

 

Puss:)

Snart slutNu sitter jag i klassrummet, väntar på att dagens sista lektion ska börja - svenska.
Happyface på boken vi har fått i engelskan. 50 sidor den här veckan - jag har annat jag vill läsa :(

Sen springer jag nog ner och tittar på ett par skor jag vill ha - second hand. Blir så sur då jag letar efter ett par snygga stövlar, men dom finns aldrig i vanliga affärer. Antingen är dom för korta eller så har dom "fel" klack..

Grynet!


Idag sa min mamma en väldigt sann sak. Unga tjejer borde ha en Grynet. Jag hade Grynet, jag gillade Grynet. TÅL INGEN SKIT!
   Liksom, vem fan har dom nu? Jo nå jävla barbiedocka med uppblåsta huvuden. Och ännu värre, fjortis-personligheten tar över, inte bara 3:an, utan också 2:an och 1:an.

När jag går till tåget på morgonen, eller då jag ska hem så går jag förbi min gamla skola. Och synen skrämmer mig verkligen. Småtjejer som borde springa runt och leka häst, har tagit på sig vad man kan tro är deras barbiedockas kjol. Lånat mammas smink och har fått tag på nån foundation som gör dom helt orange i ansiktet.

Fjortis för oss, som är just nu betraktas som de äldre, är mer beteendet. Hur man tilltalar folk, hur man talar om folk och hur man helt enkelt beter sig med folk. Som fjortis brukar man inte klara av dessa tre saker så bra.

Och vet ni vilka dessa småtjejer ser när dom kolla upp på oss "äldre"? Jo, det är dessa handlingar och beteender. Dom är kanske för unga för att förstå vad ordet respekt innebär. Men stilen kan dom ta efter, och med den lämnar dom också sin barndom och kliver in i den så kallade vuxenvärlden.

Är detta rätt? Fan heller! Kan inte Grynet komma dit och säga åt dom att INTE TA NÅN SKIT! Jag menar inte att hon ska vara som nån jävla idol, men dom behöver nån ny att titta upp mot.

Så snälla ni, nu när ni för en gångs skull betraktas som en vuxen av en människa. Bete er som en då också.
You Die When You´re YoungIdag var jag först och firade vackra Olivia, blev tyvärr inte så länge. Men hoppas på en liten tjejkväll framöver :)

Efter det blev det dans hela dagen, dock med bara en lektion då baletten var inställd.. Men då fick ju jag salen i över två timmar såå ;)
Spelade in några danser - som blev hel flummiga. Så dom kommer troligtvis inte ut. Om jag inte får för mig att visa er min flummiga sida..


Men nu ska jag gå till den lilla sängen som jag borde ha legat i för typ en timme sen.

Vågar inte titta på kanal 1.

Simone "Sis" LarssonHör och häpna, Simone bloggar igen.

Kolla hennes nu, än så länge, fattiga inläggsblogg. Men så mycket denna person kan om psykologi blir det väl en snart väldigt aktiv blogg.  Hoho.
http://suchadouchebag.blogg.se/

Olivia Jovanovic 15 år!


Idag är det inte vilken dag som helst, nej för idag är det Olivias dag!Det är lite komiskt, för jag har alltid sett dig som ett höstbarn, eller ja, person nu då ;) Eftersom du fyller då alla blad börjar ändra färg, men ändå är du så go och varm så du kunde lika gärna ha varit ett sommarbarn <3 

Så snart bär det av mot denna vackra tjej för att fira lite :)

Fel


Det är så fel som det bara kan bli. Fattar inte hur jag kan få så många känslor av en bok, en bok! Och att det jämt ska sluta så jävla fel, så tragiskt.
     Det som nästan är värst, det är det att man vet att nåt kommer att hända flera blad innan det händer. Och då vill man bara läsa mer, men när det väl händer så vill man bara lägga ner boken och gå och skriva en egen fortsättning.

Måste verkligen hitta nån som läser dessa böcker så jag får prata med nån. Annars blir jag galen.

Om jag inte redan är det.

vogueOm ni inte visste det, så dansar jag Vogue. Och nu tänkte jag berätta lite om vad det är.

Som de flesta känner till Vogue, så är det en modetidning. Det är en stil, det är poser.
    Allt började i fängelset, där det var förbjudet med porrtidningar. Så då fick dom modetidningar. Och de som inte var intresserade av tjejer på det sättet, tittade istället på vad dom gjorde, och hur dom gjorde det - poser. Detta utveklades, och snart var det så man gjorde upp om vem som var den mest divigaste i fängelset - man battlade. 

En battle går ut på att man dansar ( i detta syfte typ) mot en annan person, och försöker helt enkelt vinna över den genom att ha bättre steg och attityd än personen man möter. 

I det här fallet battlade dom poser, som tjejerna i tidningarna. Den med de mest sjuka, vridna, och den divigaste attityden vann. 
     Det här spred sig ut på gatorna, och nu finns vogue stilen mitt bland oss, för att inte tala om på catwalken. 

Vogue har tre utgångspunkter; High Couture, Commercial och Catalog. 

Den första, High Couture brukar de flesta känna till. Det är helt sjuka poser, knäppa (helt underbara) utstyrsel, alltså kläder. 
     Twiggy är en av de som satte typ ett av de kända High Couture stegen, den när man sätter händerna mot magen, med handlederna mot centrum av magen, böja ena benet och böja ryggen i en onaturlig vinkel. Detta var för att försöka se så smal ut som möjligt. 

       - Twiggy.

Mitten bilden är lite åt High Couture hållet, medans den längst till höger är mer catalog.

Catalog - Det är som det låter, katalog. Där modellerna - poserna är utan känsla, bara visar upp kläderna (i det här fallet skon)

Och till sist - Commercial, det är när man gör reklam för nåt. Och då lägger man i känsla. Tex, shampoo - så kan man ta upp händerna i håret och ha en känsla som säger och visar "åh vilket skönt schampoo, det finns inget bättre än detta". Haha typ nåt sånt.

Catwalk.Hittills har jag bara lärt mig tre stycken catwalks. Europeisk - amerikansk och High couture. Europeisk lutar man fram bäckenet, bak med axlarna och låter armarna på ett avslappnande sätt hänga bakom kroppen. ( se bilden till höger) amerikansk är mer att man går med händerna hängandes vid sidan och high couture har man oftast händerna (bägge) vid sidan av midjan.


 - High Couture.

Catwalk är ju också för killar, de brukar gå fram med en lite attityd om att dom väger lite mer - är tyngre i stegen, har fötterna lätt utåt. När dom kommer längst fram, tittar dom åt höger, vänster sen höger igen, bestämer sig för att dom inte vill ha nån/nåt som fanns där, går bak två steg och vänder sedan om, med blicken kvar en stund, så huvudet vänds bort sist. Men så där ja. Nu vet ni vad jag gör på söndagar :)

Så egentligen kan man inte kalla Vogue för dans, det är mer att man gör väldigt många poser efter varandra :)


 

Halloween time

Hejsan

Idag var det najs, för vi har kommit fram till att Hum1 ska ha en harry potter kväll, haha. Och , Hum1 + Hum2 ska ha en sjuk halloween fest, partey partey.  Och inte nog med det, DET ÄR FREDAG.

Nästa vecka på fredag drar hummarna till Stockholm för att se Terrakottar armén. Oh yes. Plus att vi ska ha en egypten kväll <3puss

Olivia-DagHello.

Historia prov idag, vikarierna var två gangsters, haha.
För övrigt en väldigt slapp dag, historia, spanska och idrott (teori).

Så efter skolan tillbringade jag min tid till att planer lite till den 19:de. För då är det inte vilken dag som hellst, då är det Olivias födelsedag :D
     Hon klurade till det, och sa att hon inte ville ha nåt då hon fyller, men så lätt slipper hon inte undan. haha. Så det här har varit en liten Olivia Dag :)

Nu har jag också fått min bok från bibblan, tredje boken ur Vampire Academy. Känner att jag har blivit lite besatt av vampyrer..Nu ska jag ner och äta. Sen ska jag läsa lite mer, och sen kolla lite på svenskan. Trevligt värre.

Klar nuNu är jag klar. Typ.

Har kollat igenom historian, alla årtal är ihopblandade. Men det löser sig nog. Spanskan har jag inte pluggat till, men jag litar på min inre spanjor.

Vill bara att morgondagen ska vara klar, så allt är klart.

Min plan om att fortsätta med målandes och ritandet gick upp i rök. Känns som om att jag inte ritat nåt på en månad. Blä.


HistoriaNu är det ca 3 min kvar tills min historia lekion börjar. Prov imorgon, så idag blir det råplugg. Har tusen frågor och vet fortfarande inte hur stor vikt han lägger på årtal, eller om han bara vill ha allt i en kronologisk ordning. Men det är chill, klart jag kan det här. Haha.

önskar faktiskt just nu att jag var en nörd. Så jag kunde gilla att plugga.

Agnes - priset


Nu har jag lämnat mina bidrag till Agnes - priset. Dina literatur försök. Eller vad det nu stod :)
Blev inte så bra, för jag stressade ihop det sista av texterna :(

Valdebatt idag. Trodde först att 1, 5 h skulle bli lite mycket och att jag skulle tröttna på de hårda, tråkiga stolarna i aulan. Men oj så fel jag hade.
   Kan säga att jag lutar mer och mer åt mp. Men ska väl inte yttra mig för tidigt. Sen kan man ju fråga sig vad SD höll på med. Han yttrade sig en gång under miljöfrågan. Och det var i slutet då Göran höll på att bryta.

Imorgon blir det latin :)<3

Jag glömde en sak.


Jag glömde en sak. Vår naturkunskap är inställd. Och jag är här. I skolan. 

Jag, Amanda och Alex sitter i bibblan och har tråkigt. Amanda är här för det går inga tåg senare. Alex hade tydligen inget att göra, så han kom hit. Och jag är glömsk.


Jag vill sova.

Åh jag dör

Åh jag dör. Har precis läst ut "fruset blod". Mitt hjärta bankar fortfarande i en onaturlig fart.
Jag är mål lös. Jag vet inte vad jag ska skriva. Jag måste bara få läsa mer. Åh herre gud.
Biblioteket nästa

Frida

Jag har klantat mig. Rejält.
Förlåt, men jag vet inte hur jag ska göra.Dans idag, shit vad jag älskar dans. Blir nog ett inlägg om Vouge nån gång. För det är min värld nu typ.Igår träffade jag Frida Heimer, vi tog en promenad och åt lite mackor :))Tvärr så har jag snart läst ut min bok. Hoppas att den andra snart kommer till Ockelbo. För jag börjar bli beroende.

Och jag saknar er alla så mycket. Men när jag väl hittar er igen, så klantar jag till det. Varför ska jag vara så egoistisk?

Bibblan

Nu åker jag till Gävle och hämtar min bok :))))

Har btw hittat morfars lilla gömställe.


Jonathan WestlundMin nya inspirations källa. Jonathan, bonden, Westlund.
Böcker

Gud vad jag älskar böcker.

Just nu läser jag vad ögat inte ser, har inte läst så mycket i den ännu, så har inga synpunkter där. Annars så har jag ställt upp mig på väntlista för att få utvald. Den tredje boken ur House of night - serien. Och på Gävle bibliotek ligger Fruset blod och väntar på mig. Ska kolla upp lite öppet tider, och har jag tur så åker jag nog in och hämtar den imorgon.

Jag och Olivia hade iallafall trevligt. Var så länge sen jag träffade henne, så det var skönt att prata ut. De flesta bilder blev tagna med hennes kamera, så jag har tyvärr inte alla. 

Här är några iallafall :) 
Kram

Photoshoot con OliviaSnart går jag och Möter Fröken Olivia. Vi ska ha en liten photoshoot på typ hösten och allt. Egentligen skulle Kristin också med, men hon fick förhinder :(

Efter en hel dag utan att ha nåt att göra, gör man vad som hellst.


Hum 1
Idag är jag sjuk. Men jag är mer "mörbultad" än förkyld. Så det är ju bra, tror jag.

Men gud vad jag saknar min klass! Dom är så härliga. Vad jag förstod så sitter dom i bibblan och fikar, och här sitter jag utan choklad. Man måste ju älska fb, så får man lite kontakt med dom iallafall :)

Dom har typ värsta hålen, bra för mig ändå, för då slipper jag plugga så mycket här hemma. Blir nog mer att jag skriver lite på min novell. Som "tur" var så är ju mamma hemma (också sjuk), Så hon kan hjälpa mig. Hon är grym på att skriva om ni inte visste det :))

Kram

Puch

Hello.

Snart är jag klar med samhället, ska skriva lite mer på svenskan bara :)

Pappa lagade maten idag, så vi åkte till Bodegas. Väl hemma tog jag moppen och åkte till Kristin för att lämna en bok. Lite seg, så förlåt Kristin :)

Idag bad jag också bibblan i Gävle ta hem en bok, hade jag tur så får jag den imorgon. Då har jag en helgbok :)


Och här är skönheten :)Det här är egentligen min pappas, men min har en växellåda som inte vill sluta låta som en björn.

Här är min :)Puss

Sugen


Min herre vad sugen jag blev på att dansa just nu. Förstår inte hur man kan vara så trött, men ändå pepp på att dansa. Fast jag är sugen på ganska mycket just nu. Speciellt choklad.
Men snart får jag dansa, för imorgon är det latino :):):):)

Fin min, i  know.

Beslutsångest

Jag var just på Konsum, och ja. Jag har verkligen beslutsångest. Tog mig 20 min att välja en chokladkaka och en dricka. Skärpning. Sen har jag så ont i fötterna, har så jävla mycket att bära på, så när kl var typ halv 3, kom jag fram till att jag inte kommer orka gå till busshållplatsen då bussen går 15.10.

Så nu sitter jag här på biblioteket, har smuglat med mig in mitt godis och äter det i smyg. Tror inte det är så smart att äta nåt som inte är köpt på caféet här..Men jag är en fattig student, så man gör vad man måste göra. 

Planen är nu att skriva lite till Agnespriset och läsa lite samhäll. Kanske lite historia också, måste lära mig lite mer om balsamering.. Den äckliga biten.
Btw, har typ bestämt mig att jag ska bli lika cool som min historia lärare och lära mig hieroglyfer :) 

Kommer nog inte orka sitta här och skriva så länge. Så snart blir det väl upptäcksfärd på bibblan, som om jag inte redan vet vart allt finns. Haha

RubrikPizza + data + dans = Bra dag.

Som sagt så fick vi våra datorer idag! Inga problem hittills. Dom är inte så avancerade, men det passar mig alldeles utmärkt.

Har börjat skriva lite smått till "Agnes priset". En litteratur tävling. Blir nog en liten kort novell och nån dikt som jag skickar in. Tyvärr får jag inte visa dom här på bloggen, då inget får vara visat förr.

Jag orkar inte lägga in nån bild nu, för kameran är på övervåningen. Kommer kanske nån bild sen på min fina dator :) Om inte, så är den svart och liten.

Nu ska jag läsa lite samhälle, äta lite paj och mysa.


..

Är så trött så jag kan gråta

The good Wife

Hello

Äntligen har det börjat! The good wife. kl 21.00 måndagar :))))))

Blev lite glad idag, för jag kom fram till att jag inte behövde ta hem några läxor idag, feels good.

Om vi inte får våra kort till Vasa snart får jag nåt fel. Just nu så måste dom skriva upp mitt namn på nåt papper så fort jag ska låna en bok, och dom brukar inte ens vara där. Så, ännu en bok-lös dag för mig.

Ingen bok, ingen mobil. Vad gör man då?

Flash Mob

Hello!

För alla era stackare som inte var i Gävle då Salem Al Fakir spelade, så kan jag här ge er en liten video på vad som hände ;)

De flesta dansare (inklusiv mig) satte ihop en dans med Snygg Benke från Bounce. Och nu körde vi det på torget. Synd bara att typ alla länder förutom Sverige fattar att man ska flytta på sig när en Flash Mob inträffar. Så vi blev i grupper istället för en stor klump. Men blev helt okej ändå:)Kram

Min läxa

För er som är lite intresserad av vad jag har i historia läxa. Observera att detta endast är en sammanfattning.

Induskulturen  2600 - 1500 fkr.

Induskulturens språk kan liknas vid ett hopplöst fall.  Det skriftspråk som användes och som nu har hittats på tusentals sigill kan inte tydas idag. Dessutom är få skulptrer och konstföremål bevarade. De som man har hittat är ofta små, grova och skadade.
Man har funnit praktfulla graverade naturalistiska djurbilder. Man tror att djuren har representerat gudarna precis som i nutidens hindusim. Man har även funnit  små skulpturer som liknar djur och mytologiska monster. De är tillverkade i bränd lera, brons eller fajans.
Man vet att djur var väldigt viktiga för induskulturen och man kan vara nästan helt säker på att det har förekommit nån sorts djurdyrkan i samband med deras religion. Eftersom att en sådan stor befolkning som bode i indusdalen omöjligt kan ha försvunnit spårlöst så måste iallafall en liten del utav den kvarvarande kulturen smält samman med den kommande kulturen. Bevis på detta är att Induskulturen religion påminner mycket om nutidens hinduism. (djurdyrkan, djur - gudar, "kaster")
Den största delen av befolkningen livnärde sig på lantbrukarna. De viktigaste och vanligaste som odlades var korn och havre samt olika slags balj -växter ochh sesam. Man utnytthade Indusflodens översvämningar till odlingen. Direkt efter översvämningarna såddes vete icg korn, och skördades sedan i maj - april. Andra växter som bomull och sesam såddes när översvämningarna började och skördades då vattnet drog sig tillbaka mot hösten.
För att tarnsportera in olika varor i landet använde man sig av fartyg men även av oxe/åsne/kamel - karavaner. Många råvaror är så sällsynta så man lätt kan komma fram till vart dom kommer ursprungligen ifrån.
I varje stad finns det olika arbetsgrupper efter standard. T.ex. lergjutare, tegelslagare, sigillgravörer. De som liksom stod över dom och var i de högre klasserna var jobben vanliga som soldat, handelsman och servicemän.
Man har inte hittat nå byggnader för religöst bruk, därimot har man hittat många badanläggningar. Och dom tror man har används i ett religöst syfte.
Pga brist på information  finns det mycket lite om induskulturens härskare, denna kultur verkar ha fått ett plötsligt slut. Man vet varken varför eller när det tog slut. En teori är att det hände strax efter 2000 f.kr. Man har funnit massgravar i flera städer med hastigt nedlagda kroppar. Vissa kroppar har man tillochmed hittat liggandes på gatan. Man har alltså haft väldigt bråttom, eller ingen tid alls att begrava människorna. Allt detta kan ber o på invation, jordbävning eller en lågtgående miljöförstöring. Miljö katastrof.   

Induskulturen - 2600 fkr
shang - 1500 - 1000 fkr.
zhou - 1000 - 250 fkr.
qin - 200 fkr.
Namn att komma ihåg.
Shang, zhoudynastin, Kong fuzi, qin shi Huang (första kejsaren av Kina)


Högkulturen i Kina är den enda av de tidiga flodkulturer som än i dag lever, dock lite annorlunda än då. Kineserna började redan innan högkulturen uppstod att odla ris, hirs och föda upp silkesmaskar som gav siden. Detta var ca 2000 år f.kr.
Namnet Shang kommer från en grup härskare som då styrde. Detta var ca 1500 år f.kr. Och det var då den kinesiska skriften uppstod. Den skriften spreds sig över Kina och gjorde landet till en enhetlig kultur. Dock så delades samhället upp i olika grupper.
1. Aristokratisk krigar klass (fick stora förmåner)
2. byråkratisk skrivarklass.
3. hantverkare och köpmän
4. bönder
5. slavar
Shang skulle gå i en lång rad härskarsläkten. 1912 blev Kina republik.


zhodynastins ledare styrde en mycket stor del av kina under 1000 - 200 f.kr. Detta resulterade i att de var tvugna att dela upp landet i olika landområden. Dessa landområden styrdes av ledare, vars enda krav från högre makter var att vara lojala mot kungen, som sedan blev kejsare.
Kungarna var enligt zhoudynastins religion utvalda av gudarna och var därför nästintill heliga.
Under Zhoudynastin gick kineserna från att använda dyrt koppar, till järn.De blev snabbt mycket skickliga och tillverkade redskap, vapen och annat med järn.
Det var också under shang och zhoudynsatin som kinesiska skriften uppkom, utveklads. Den kinesiska skriften varv från början bilder av föremål, som sedan utvecklades till skrivtecken.
400 fkr blev de en skilda kinesiska staterna så pass starka att de kunde bryta sig loss från Kinas kung.
De följande 200 åren kännetecknas av olika kinesiska stater som krigade och handlade med varandra.
Kong Fuzi - Mästare Kong levde på ca 500 fkr. och var en kinesisk filosof. Han talade för att människor skulla vara goda, rättvisa, trofasta och uppriktiga. Hustrun och barnen skulle lyda husfadern och de yngre skulle lyda äldre osv.osv.
Enligt Kong Fuzi  var det fursterns plikt att sörja för att folket skulle ha det bra.
Mästare kongs lära dominerade i Kina ända in på 1900 - talet.
Qin - 200 f.kr.
ungefär 200 f.kr. var Kina splittrat i många småstater. En av dessa var Qin. Fursten av Qin ville utöka sin makt, så år 221 f.kr. hade han makten över ett område som motsvarar dagens Kina.
Han gav sig själv titeln Chin Shih Huang Ti. Chin försökte skapa en enhet och sammanhållning i riket under en stark centralmakt. Han lät bygga vägar och kanaler. Han standiliserade också Kinas vikt och måttenheter. Han gjorde också så att Kina fick samma skriftspråk.
Längs Kinas gränser hotade barbarstammar. T.e.x hunnerna. Shin - lät då bygga samman en rad murar som fanns sedan tidigare. Vi känner den som den kinesiska muren.

Ber om ursäkt för felstavningar :))

StretchingIdag vaknade jag - Men kläderna på.

Förstår fortfarande inte riktigt vad jag gjorde.

Hursomhellst, började denna dag med lite stretchövningar, ska fan i mig kommer ner i splitt.
Skönt att töja ut lite, har blivit så stel nu. Har helt glömt att stretcha efter träningarna, så detta kom väldigt lägligt :)Ska ta mig till lokalen nu snart, och koreografera lite till Mikaela. Sen blir det Gävle och träffa Lena + typ tusen dansare.

Puss

Gästrike Konst

Ja jävlar. Utställningen kanske lönade sig ändå.

Idag hade en kvinna kommit in till Lennys färg och typ sökt mig. Hon lämnade en lapp där jag var inbjuden till att ansöka till Gästrike Konst. Det är alltså så att man skickar in 5 bidrag till en jury, den juryn tar ut de dom gillar bäst. Och de som då blir uttagna har sina utställningar i påsk 2011, samt kommer i boken "Gästrike Konst". 

Så nu ska jag få inspiration, och rita/måla på!

 

The Host Movie

Hello

Äntligen lite mer information om filmen! Gud, blir ju nästan nervös.

Because the producers used their own money, they were not hostage to choosing the flavor of the moment, but rather the right guy. Schwartz said the search went like this: “We asked Stephenie what her favorite science fiction movies were, and one of them was Gattaca,” he sald. “We spent time with Andrew, listened to his vision, introduced Andrew to Stephenie and she responded. There is very good chemistry in this group. Stephenie is a very smart collaborator, and she had an intuitive strong hunch he would be the right guy. Based on the script we’ve seen, we think she was right. We’re thinking this will be shot in early 2011.”

Så, alltså. Det kommer förhoppningsvis att börja filma i början på 2011. Oh yeah. Då suktar man först efter Breaking Dawn, sen är det inte över. Så man får gå runt och dagdrömma lite till <3 

Mina LP Skivor

Igår knallade jag runt i Gävle. Och vad hittar man inte då? Jo, värsta soundtracken till Flash Dance och Dirty Dancing! Blev också en skiva med klassiskt.
För er som inte vet det, så har jag en (kort) lista på saker jag ska ha med mig när jag flyttar. Den växer om ni undrar, den är inte fulländad.

Skrivmaskin

Grammofonspelare

Lpskivor

Lasse Åberg tavlor. Stora.

Är ca 80% säker på att vår grammofonspelare i lokalen fungerar, så nu blir det att sitta där nere och mysa <3


Dans ändringar

Oh ja

Jag stod inte ut, så jag dansar två gånger till i veckan :) Så nu dansar jag abc klasser i pardans också, inte liten utmaning.
För er som inte vet vad det betyder, så är abc klass det man tävlar i, och jag tävlar inte överhuvudtaget. Så jag har väl typ ingen rank egentligen, men dom sätter mig vid 1-2 klasser. Vilket liksom är lägsta :)

Ska arbeta lite med Mikaela också, äntligen börjar dansvärlden snurra igen!

För övrigt har detta varit en bra dag, slutade tidigt och har bara en läxa/prov/förhör/redovisning typ allt i ett grejs. Så borde väl sätta mig ner och kolla igenom alla sidor. Synd att jag inte är   inne på historia.

Stort plus, Kristin härliga Ferm har börjat blogga igen. Kristinferm.blogg.se

Jag kan inte skilja på om jag va med dig, jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig. Men du om nån borde veta att man inte gör så här mot mig.

Melissa Horn <3


RSS 2.0