uppvisning



Idag åt jag på Max med Jonathan (onödig information jag vet, men jag har ett syfte med det här) och det var så sjukt underbart. Jag har haft ont i huvudet hela dagen, och min tunga ryggsäck gjorde allt bara värre.. Och jag såg ut som en nörd i den. Så, när jag väl får träffa Jonathan och äta på Max med han - så räddade det dagen.

Nu på kvällen har jag varit och pratat med Niklas angående barndansen - så nu är datum för uppvsiningen satt! Är superpepp :) 

Nyan Cat


Klackskor



Idag är den sista dagen på lovet - hoppas verkligen att jag kommer orka ta mig igenom de sista veckorna som är kvar av skolan, men jag har en stark känsla att jag kommer gå in i väggen =/

Ikväll ska jag iallafall dansa poledance, veckans sko-tema är klackskor så jag har varit upp på vinden och lånat systers klackskor. Har jag tur så är det lika lätt att dansa poledance i klackskor som det är att dansa pardans i klackskor :)


Mixar för barnen



Just nu sitter jag och tar ner lite låtar som ska vara med i mixen till barnens dansuppvisning, kommer göra en helt sjuk mix med blandningar av Rihanna, Lady Gaga, Black eyed peas och många många fler - hoppas dom blir nöjda :) 

16 TIMMAR TRÄNING






Idag var den absolut sista dagen på lägret - nu börjar mitt lov!
 
Vi dansade samanlagt ca 16 timmar, så ni kanske förstår att jag är helt slut nu. Vi har iallafall börjat på showen som kommer att visas på Gävle teater i maj - temat i år blir Grease!

Nu ska jag iallafall ner och äta något gott och läsa lite ur boken "fallen ängel" som jag fick av Olivia, boken är helt underbar <3



Never mind, I am fine.





Hemma för en stund, för att vila mina stackars små fötter.

Så igår var jag, Jonathan och några av hans vänner i Jonathans stuga - jätte mysigt men helt sjukt kallt. Sommaren är tydligen inte här än =/
  Jag och jonathan orkade inte åka hem - så vi sov där.. I kylan.. Utan täcke.. utan kudde.. Men vi hade en säng och en liten, liten blå filt :))

Dansträningen gick sämre än vad den gick igår - ändå gick den bättre än väntat. Det är Irina, min lärare, och hennes bror från Moskva som håller i lägret - och idag var det första gången jag fick dansa med brodern. Han heter Alexander och pratar inte svenska, helt sjukt läskigt att dansa med han när han mumlar ryska ord och nickar mot mig.. Ändå väldigt spännande att dansa med någon som har varit i eliten.

Höjdpunkten på träningen idag var nog ändå de sista timmarna då vi fick dansa latin och satte ihop början på showen - en blandning av cha cha och samba. Så sjukt kul!

Det är tur att jag har den sötaste och mest underbaraste pojkvännen som kan ge massage till min lilla mörbultade kropp <3 

Dansläger och mys i Gävle



Idag var första dagen på Ackes dansläger, jag har dansat samba som en galning så nu kan jag nog mer samba äv vad jag kan chacha (jag har dansat chahca i flera år nu). Mina knän och fötter knakar och värker - men just nu spelar det ingen roll för snart drar jag, Jonathan och några av Jonathans vänner ut till Jonathans stuga för att chilla och mysa <3

Hoppas alla får ett underbart påsklov!

And She is back.



Idag har jag varit på Erika Sjöbergs workshop - yes, she is back!

Det gick galet bra, vi blandade hip hop med modern dans - helt galet snyggt. Så fort jag får tag på låten ska jag spela in den och visa :)

Den här veckan kommer mest påstå av dans då jag är på dansläger måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Så tyvärr blir det inte mycket av bloggandet för min del =/



(fotograf Elina Meuller)


Men ikväll ska jag rita och kanske börja på en ny header.. ;)

Poledance VS Barndans



Första lektionen i Poledance nivå 2 hade jag i måndags - då var det nog det jobbigaste jag har varit med om. Under fys-passet låg jag seriöst och gjorde småläten för att det var så jobbigt, det enda som gjorde att jag klarade av det var att jag lovade mig själv att jag skulle få äta ostbågar efter lektionen... (a)

Men nu, idag, hade jag mitt lilla barnpass för tredje gången. Och jag tror nog att barnen slår stången.
Första lektionen var alla lite nervösa, man kände inte varandra och dom hade fortfarande respekt för mig, så när jag sa att dom skulle vara tysta - så var dom det.
   Andra lektionen, då var jag sjuk - så då var alla snälla och lyssnade på lilla sjuka, hesa jag. 
   Tredje lektionen, jag är frisk och alla känner varandra - så då är det helt okej att slänga sig på varandra, krypa under scenen och leka under biljardbordet...

Nästa vecka är det iallafall påsklov - så äntligen ska jag gå sooovaaaaaaa. ah



Gammal bild på mig och Emelie då vi tävlade i Disco tillsammans :)

Fotografier



Hejsan!

Idag har jag haft en fotodag med Olivia, Vi har fotat lite "Alice i Underlandet" - bilder. Några bilder kommer förhoppningsvis bli en del av hennes slutarbete i bild :)

De första bilderna är inspirerat av Hattmakaren :)













Jag passade på att ta några bilder på Olivia också, här har ni två :)






Godnatt alla!

Psykologi



Psykologi provet klart!

Först kändes det helt okej, men efter att ha pratat med alla andra... Inte så bra :(

Vi får se hur det går, nu ska jag ha matte!

Försöker verkligen



Hejsan!

Jag har nu pluggat klart med samhäll - har bara lite kvar på psykologin, så det är sjukt skönt.
   Problemet är att när jag pluggar med musik så går det mesta tiden åt att koreografera.. Det har blivit så sjukt mycket roligare nu när jag faktiskt har någon att koreografera åt. Jag syftar nu på barnen, och nej dom kan kanske inte göra splitthopp och är inte en prima ballerina, men det är faktiskt roligare även då det är väldigt basic ;)

Den här helgen + måndag kommer bli jätte bra, imorgon ska jag äntligen få bli av med två prov och på kvällen ska jag till Kristin för att fira Emma och Kristin, på lördag ska jag ha en Olivia-dag! Var så himla länge sen så det ska bli jätte härligt :) På söndag blir det dans och Jonathan, mina två stora kärlekar <3



OCH PÅ MÅNDAG BÖRJAR POLEDANCE!
Steg två, här kommer jag!

Psykologin får vänta, jag ska äta mina kakor.



På fredag har jag psykologi och samhällsprov, så egentligen borde jag plugga. Men, jag sitter här och lyssnar på The Black Keys. Försök hitta ett bättre band, jag utmanar er.

Idag har jag och Lisa sprungit runt bland affärer med våra CV:n, i hopp om att få ett sommarjobb. Har jag tur så svarar någon :)

Idag har jag också köpt dessa lösögonfransar på Make Up Store, kommer användas vid fotografering och på dansuppvisning :)



Nu ska jag äta kakor <3

bleka ögonbryn


Just nu funderar jag på att bleka ögon brynen, har varit sjukt pepp på det jätte länge nu. Min syster gav mig också ett presentkort på att bleka dom när jag fyllde år, så idag jag jag dit för att fråga lite.

Kvinnan som skulle göra det sa att hon inte tyckte att jag skulle göra det, hon tyckte inte att det var snyggt och enligt henne var det snyggast när man kunde se ögonbrynen. Men hon skickade mig till en frisör, för dom kan ju liksom mer om färgning och vad som passar och vad som inte passar.

Så hos frisören sa dom lite annorlunda. Tjejen där sa att hon tyckte att det var snyggt - om man har smink som framhäver ögonen. Även då jag inte använder så mycket smink just nu så har jag inget emot att använda lite mer.
    Hon sa också att eftersom att jag var så ljus annars - så skulle det inte se konstigt ut om jag blekte ögonbrynen..

Så nu vet jag faktiskt inte hur jag ska göra..



(random bild på google)

Här ser det faktiskt snyggt ut (enligt mig) - men det finns ju liksom skräckexempel också ..

Children



Idag hade jag andra lektionen i barndans - det gick super!
Mammas små tips har verkligen hjälpt, och med hjälp av ett ordentligt schema över lektionen så gick allt mycket bättre och snabbare :)

Provade idag några andra låtar, de flesta var av Britney Spears (hon verkar fortfarande gå hem) och Shakira. Så fort jag satte på "Waka Waka" så fick jag en liten mini armé av shakiror - alla började göra samma sak i refrängen. Snacka om att ha iakttagit dans på mtv ;)


You can call me Baby






Gissa vad vi ska göra i sommar?

Jag tänker att antingen så gör vi precis som dom gör, eller en liten MK- twist på det hela - eller börjar med orginalet och sen boom så börjar Black eyed peas låt "the time"... Karl - tell me what you think ;)

Simone Larsson 20 år



Idag fyller min syster 20 år, grattis på henne!





Johan och min present till 20-åringen. Vi ritade av ett foto (som vi smygtog från hennes data) sedan delade vi fotot på halva, så tog vi en halva var och ritade. Sen la vi dit texten i photoshop och gav bilden på ett usb till Galerix, så fick dom ut den på en affish :)

Grattis syster!

wictor Björklund



Wictor Björklund

Pianokonsert

 

Det vi visste om konserten var att Björklund skulle jämföra olika pianospelare samt ge en bild av hur vi idag påverkas av dom.

Ett bra koncept, men innan vi satte oss i stolarna i den lilla salen med scenen och pianot framför oss så visste vi faktiskt inte mycket om hur han skulle framföra sin konsert – mer än att han skulle spela piano.

Med mig hade jag min pojkvän Jonathan, som själv spelar piano. Jag som inte är så kunnig inom musikvärlden fick förklarat av Jonathan att Chopin och Tchaikovsky är två kända pianospelare. Men detta fick också Wictor fram på ett väldigt bra sätt.

Björklund satte upp hela föreställningen på ett organiserat sätt, med jämna mellanrum pratade han om stycken han skulle spela, om skaparen av stycket och vad skaparen försökte meddela med låten. Han jämförde också låtarna med hur dom uppfattas idag, många olika perspektiv som fick låtarna att bli mer intressant.

Efter en inledningen och ett annat perspektiv på låten så spelade han också ett stycke av den, och med ett stort leende på ansiktet lämnade han alltid pianopallen för att presentera ett nytt stycke.

Med ett välformulerat tal fick han med lätthet fram en bild av vad låtarna betyder och har betytt, och självklart också själva skaparnas liv. Med ett formellt språk med inslag av personliga ord så som ”maffig” skapade han en seriös och originell konsert.

 

Jag har bara en sak att klaga på – och det är ljuset som endast lyste upp pianot. Det gav en mycket mäktig känsla, men när Björklund talade så har han också en vana att gå runt på scenen – en sak jag uppskattar då det ger mer liv på scenen – men då försvann ljuset från honom och han stod i skuggan.

 

Konserten är uppskattad och jag kan säga att ni som inte var där har missat något.

 

 

 


rainbow-skull




Sikta mot stjärnorna - dansen



Jag kom och tänka på "sikta mot stjärnorna" som några i från 9:an höll i förra våren, så jag tittade på filmen igen och tog ut dansen jag dansade..


känns som om att det var år sedan.


Drawing



Hejsan hejsan

Här kommer bliden jag har arbetat lite på.. Är inte helt nöjd, men antar att det blir så när man inte håller på med teckning hela tiden =/




Ostbågar, Bonjour vitlök, grissini = teckna



Här sitter jag i min tvillings rum och ritar. Litet och trångt, men också avskilt - så jag passar på att låna hans rum när han är borta :))))

Har tagit en liten paus i mitt ritande, men nu ska jag ta mig an håret på porträttet, och sen har jag bara skuggningen kvar på den andra teckningen. Ska försöka hinna ta kort och visa :)

Birthday



hejsan!

Nu har jag fått tag på lite bilder, så jag tänkte skriva några rader om hur Johan och min födelsedag var!

Det var jätte trevligt på morgonen, fika på sängen och lite presenter. Lite senare på dagen börjar släkten rulla in, och tårta med bullar serverades. Strax efter kom Jonathan också, med en jätte stor Merci-choklad <3

Vid 5 åkte vi för att möta mina Gävle - folk på stationen, sedan upp till Ica för att samla alla. Sedan beställde vi mat och köpte det vi ville köpa och gick sedan ner till lokalen för att festa :)







jag fick för övrigt 6 kilo choklad - mitt hjärta är nu fullständigt.







mina små gävle-pluttar <3






Tack alla som kom, det var helt underbart!

RSS 2.0