Vill bara tackaVill bara tacka Kristin, det är hon som har gjort hela den här designen, hon är helt otrolig! Så tack igen Kristin!

Kolla in hennes blogg om USA - utbytesstundenter Kristinf.blogg.se

the real deal


Jag har nu fått en inblick i hur det är att leva som en elev på Humaniora. Förra terminen/året gjordes alla inlämningar och läxor någon dag innan dom skulle in, det blev som ni kanske förstår väldigt stressigt. Jag blev överarbetad flera gånger och skolan kändes ofta som en plåga. Det blev att jag relaterade skolan och humaniora med stress och mycket arbete. 
     Nu lägger jag faktiskt ner tid på att planera. Jag är för första gången i tid med att plugga till ett läxförhör, och jag har inte panik trots att vi har ca 8 läxor/inlämningar/läxförhör. Då kan man ju fråga sig varför? Är det för att jag kanske har blivit lite mer vuxnare under sommaren? Kan hända, men jag tror att det är för min nya "expanding file".Det är som att jag har fått en ny personlighet, en mer ordningssam och strukturerad personlighet. Helt underbart!

JAAAA!Nu har jag fått "intyg" av min kulturhistorielärare, han ska vara referens i min ansökan om ett stipenidum. Så nu har jag två referenser, en från min chef från då jag var danslärare, och nu från min lärare för mina stuider. Hoppas, hoppas att jag kan få stipendiumet! Dock är det nog ganska svårt att få det, men man måste ju försöka!

nya kläderModern svenskaHej alla som hittade hit.

Min svenska och engelskalärare är inte som alla andra lärare. Hon är mer modern, hon hänger med. Vår nya svenskauppgift är att starta en blogg (eller skapa en ny kategori) för svenskan. Där ska vi skriva blogginlägg som kommer att bedömmas av henne. Tycker jag var väldigt påhittigt!

Så nu kommer det en ny kategori, Svenska. Jag kan välja att be henne bedömma hela bloggen, inte bara mina inlägg på Svenska, men dom är ju inte precis igenomtänkta eller grammatiskt rättade. Men jag kan ju inte få minus för min slarviga svenska, bara plus om jag har lyckats bra med något inlägg.. 

dance dance dance


Dansade som sagt igår, jazzbaletten var ju inte så mycket jazz, vi stod bara vid stången.. Kul att vara primaballerina, men lite synd på jazzen då jag verkligen hade saknat den.


dans
Idag är första dagen på Ackes. Pardans klar. Clubdance och Jazzbalett kvar :)

Jag har köpt en kamera


Inte för att klaga eller så..


Idrott - kompendium
Historia - kolla igenom boken, kom med synpunkter
Svenska - referat
Engelska - Skrivarbete
Matte - Ligger efter (efter en dag, känner mig riktigt dålig)
Filosofi - läs kompendium, svara på frågor
Naturkunskap - Grupparbete + läxförhör
Spanska - Skriva brev

Inte för att klaga eller så, men det känns lite tungt med så mycket efter två dagar i skolan..

no mercyIgår var jag som skrivet i Stockholm och dansade, det gick sjukt bra och jag saknar dansen så extremt mycket! Trode jag skulle ha extrem träningsvärk, men jag det blev inte så mycket. Bara i nacken och ryggen. Imorgon blir det skola igen, no mercy here, grupparbeten har påbörjats samt 3 läxor. Nu kör vi.

Imorgon ska jag också till banken för att sätta in /ta ut lite pengar. Måste betala lite för dansen och ta ut pengar för att köpa en kamera! Mamma jag och Simone åker till Stockholm på lördag så ska försöka köpa kameran då.

KlasserImorgon åker jag till Stockholm efter skolan, det blir en lång resa men det är verkligen värt det. Jag ska ta tre lektioner:

House
Waacking
Feminin vibe

Mah, längtar!


Gymma och packaNu ska jag ner och gymma lite, och sen ska jag börja packa! Imorgon åker jag till Stockholm och provar på klasser på Balettakademin. Lite jobbigt att åka bara, det blir buss från Ockelbo till Gävle. Tåg från Gävle till Upplandsväsby, pendeltåg från Upplandsväsby till Karlsberg och buss från Karlsberg till Balettakademin. Och samma väg tillbaka samma kväll, kommer att vara i Gävle halv 12.. Och upp nästa dag för skola.

Vad gör man inte för dansen?

Du är så söt när man ser spetsen på din tunga.Imorgon firar jag och Jonathan 8 månader. Puss på oss!

Imorgon börjar också skolan igen, slutar vid 11 och har bara föreläsningar hela dagen. Måste få tag på en klassföreståndare och be om att få gå tidigare på onsdag. Det är nämnligen prova på kurser på balettakademin, så jag ska dit och dansa loss lite!


StipendiumSitter just nu och skriver en ansökan till ett stipendium för kulturell insats i bygden samt för mina studier. Hoppas verkligen att jag får det, skulle underlätta väldigt mycket just nu.. Jag har ju för varit danslärare på Unga Örnar, just nu ser det ut som att jag kanske ska försöka att jobba lite hos Lola, på Showmind. Men det skulle ju vara underbart att göra det helt själv, hyra en lokal och öppna kurser för barn. Allt blir så krångligt när man är flera, jag kan inte riktigt göra något utan att ha pratat med andra osv. Gör jag det själv har jag koll på allt, känns verkligen skönt..Fotograf - Elina Meuller
Redigerad av - Mig

Vogue con Karl

Här kommer en liten gammal danssnutt. Det var när vi tränade på Kulturama som vi provade en liten dansslinga jag hade satt ihop. Var tänkt att det skulle vara en vogue/waacking slinga, men ser nu att det är mycket arbete kvar på den innan jag vågar kalla den för det. Men ändå, tycker Karl var underbar som gjorde det på någon minut så där, ingen lång träning här inte!

Harry PotterIgår var vi och såg på Harry Potter, väldigt mysigt men synd att det är den sista! 
     Idag är det prova på klass på lindyhopp, så tänkte gå dit en sväng (vi får hoppas att jag hittar dit) så får vi se hur det slutar. 
    Men nu måste jag ha frukost! 

Fredag firas medFredag firas med två ostmackor, kinasnacks, tårta och en colaburk. Bio ikväll med Jonathan och en massa folk. Fredag <3

första dagen är nu slutFörsta dagen är nu slut, och den var underbar. Kanske var det för att vi bara gick till halv 12, eller kanske var det så att vi har en så sjukt bra klass !
 Vi började redan nu, första dagen, att planera hur vi ska samla ihop pengar till vår klassresa till Egypten. Vi delade in klassen i olika grupper, jag ska arrangera olika kväller där vi bjuder in famlij och vänner och underhåller dom. Vi har nu startat en grupp på FB, där vi håller oss uppdaterade. Hörde också att "Stipendiegruppen" redan har skickat iväg förfrågningar till bland annat utrikesdepartementet... NU KÖR VI!!!!Humaniora 2Imorgon, på torsdag, den 18:de går jag in genom Vasaskolans portar som en 2:a. Humaniora kommer för första gången ha en 3:a och jag kommer få se paniken jag själv hade för ett år sedan i någon annans ögon.


Poledance Balett LindyhoppIdag har jag provat på Lindyhopp! Jag och mamma skulle egentligen bara titta på lite, men så blev jag uppbjuden och det slutade med att jag dansade med flera stycken och lärde mig en massa steg. Nu på lördag är det en prova på kurs som jag absolut tänker gå på.

Jag tycker att det är så härligt att jag blandar alla stilar, vem säger liksom att man inte kan vara en poledancer med lite swing i sig?


Last one outNu är den här. Den sista boken i vampire academy, last sacrifice - Yttersta Offret. Den har funnits ganska länge på engelska, men nu är den svenska versionen ute!

 

GymmatHar tränat lite med Johan här på kvällen, nu ska syskonen Larsson ha en liten filmkväll!


Hos Olivia med choklad morot och.. Dipp
Sitter just nu hos Olivia med tjejerna, vi har haft en liten myskväll och nu sitter vi och pratar skit. På torsdag börjar vi i skolan, så vi passar på att njuta av ledigheten.Olivia, the Woman

Mot gävleHejsan svejsan, nu snart åker jag till Gävle. Ska köpa lite saker tills skolan börjar (känns som om att jag är 8 år igen) och ikväll ska det bli tjejkväll.. Tror jag. Vi vet fortfarande inte vart vi ska vara eller vad vi ska göra, men det löser sig hoppas jag. Så nu ska jag hitta lite kläder och äta frukost!


in the skyVeckan har tillbringats med Jonathan, har nästintill bott hos honom sedan i måndags. Det har varit skönt, mysigt och hemtrevligt. Det ända jobbiga var när jag skulle åka därifrån ..

Jag spenderade också en dag hos Karl, vi övade på några lyft men hoppade för det mesta studsmatta - Därav alla hoppbilder!
Powerwalk i TierpNu är jag hos Karl och hans lillasyster Ebba i Tierp, vi ska snart powerwalka till Karls mamma och hämta en kamera. Sen blir det att stretcha och prova några nya lyft!

eh nej men jag är ju (o)tränadFörsta passet idag på pole and fitness studio. Eftersom att jag är i steg tre nu så blir inte bara trixen svårare och jobbigare, utan uppvärmningen blir också det. En timmes styrketräning - och jag har inte tränat alls i sommar. Jag var nära på att spy två gånger. Och det säger jag inte som man brukar göra på skämt, utan jag var faktiskt nära på att spy. Har aldrig kännt mig så otränad förr, stel är jag också.

Men trixen gick ändå helt okej, hoppas bara att det blir bättre nästa gång. Fick med mig min topp hem, ska snart prova den så hoppas att den passar!

nananana LanHejsan,

har blivit en man, typ. Ska lana. Hej då. Korv med bröd!

Detta fält måste fyllas iIdag åker jag till Jonathan, och kommer nog att stanna där i några dagar. På onsdag börjar poledance! På fredag en eventuell tjejkväll, och i helgen vet jag faktiskt inte (Stockholm?) hur som hellst så måste jag hinna träffa Karl också, så den här veckan kommer bli full!

Något intressantare än så har jag inte att skriva, så jag går och packar nu. Hej då!

en miljon saker på 17 dagarIdag är det 17 dagar kvar tills skolan börjar. Mitt jobb på Lennys måste bli klart först, jag ska träffa mitt lilla crew från Gävle, mysa med Olivia och alla andra människor som jag skulle supermysa med, åka till stugan med Jonathan och grilla, åka till Jonathan och bada . Bada över huvudtaget, har inte badat än!

Jag skulle måla jätte mycket också, och njuta. Och ha en massa myskvällar.. Vart tog mitt mysiga sommarlov vägen?

Torsdag - Lola

Även då jag skulle göra supermycket som var supermysigt, så har jag ju självklart varit med om lite mysigheter! I torsdags hade vi avslutningsshow på Wij trädgårdar, så jag var med och dansade (en dans jag fick lära mig på två dagar) det var jätte kul, jätte trångt med en jätte stor publik.

Det är Lola som håller i dom här kvällarna, och jag tillsammans med Ellinor har nu startat ett sammarbete med henne som ska heta "Ockelbo Talang". Så den kvällen blev liksom öppningen för vår framtid med henne.

Fredag - partyyy

Igår drog vi ihop ett helmysigt gäng, (Ockelboboare plus estetare = helt underbart). Vi åt lite gott på CK i Ockelbo först, sedan drog vi vidare till Ida för mer mys. Men det blev både kallt och lite högljutt så vi knallade vidare till en kompis lokal för att mysa vidare!

Ikväll - Olivia! 
Och ikväll fortsätter mysigheterna, kära Olivia och jag ska träffas (äntligen) för en filmkväll. Kommer bli helt underbart som det alltid blir med Olivia.

Imorgon - Kamera!

Imorgon ska jag jobba i Rönnåsstugan, som jag gjorde i början av sommaren. Men nu tillsammans med Kristin, blir skönt med lite mer pengar i fickan. 
På kvällen åker jag och mamma in till Hofors för att titta på en kamera. Det är en till person som ska komma och titta på den, men jag hoppas verklligen att jag får köpa den...Olivia får stå för bilden :)

träning 6 timmar


Hejsan! Idag var jag hos Lola för att träna till avslutningen på torsdag. Det blir dans, musik och show - kom och titta!

Träningen tog mycket längre tid än vad jag trodde, jag kom dit vid 5, och då började alla öva på de sånger som ska sjungas. Efter någon timme var alla klara och jag och Lola började på dansen. Där tappade jag tidsuppfattningen. Helt plötsligt var klockan 10! Tröttheten började komma och min mage började som vanligt att kurra. Vid 11 kunde jag gå hem, så vid halv 12 var jag hemma. Jag har alltså tränat i ca 6 timmar! Härligt att få dansa och ta koreografi igen, men gud vad trött man blir.

Imorgon ska jag jobba igen, är verkligen inte pepp på det..

All denna dans med Lola gör mig verkligen sugen på att börja dansa igen, Vogue och Waacking är nog det jag längtar mest efter!Bild från Local hero galan då vi dansade för Ida Long. Vogue <3

Jobba dansa älska

Jobba

Idag har jag jobbat på Lennys Färg. Skrapat, slipat och målat. I ca 6 timmar. Samma sak igen imorgon.

Dansa

En rolig sak imorgon är iallafall att jag ska till Lola, hon underhåller med musik varje torsdagar på Wij trädgårdar, hon ska ha som en avslutning på torsdag och vill att jag ska vara med och dansa. Så imorgon ska jag dit och träna lite.

Älska

Idag tog jag också sommarens första springrunda, det är så härligt att vara frisk! På torsdag är det alltså både musik och dans på Wij, kom dit!
Jonathan kommer också på torsdag, så jag längtar verkligen dit <3

RSS 2.0