Dansa Gratis!


Tänkte passa på att tipsa er om flera gratis tillfällen att prova på Feminine Vibe och Waacking!
Jag håller i dessa pass på Poleandfitnesstudio i Gävle, och nu har vi flera datum man kan boka in sig på :)

3/1 - Feminine Vibe kl 18.00 - 19.00
14/1 - Feminine Vibe kl 15.00 - 16.00
14/1 - Waacking kl 17.00 - 17.30
20/1 - Feminine Vibe kl 17.30 - 18.30

Feminine vibe är en dans som är inspirerad av hiphop, jazz, afrikansk dans med feminina rörelser.
Waacking är en dans som härstammar från den homosexuella kulturen, det är mycket armar och attityd!

Det krävs ingen dansbakrgund för dessa danser, vi går igenom stegen i ett tempo som passar gruppen.

Ni kan anmäla er på PFS hemsida: www.poleandfitnesstudio.se

(gå in på fliken kurser/priser och tryck på boka)Dansa Dansa Dansa

superhärligträningIdag har jag haft mina första seriösa träningar på typ.. två månader. Det kändes.

Karl och Natalia följde också med, så vi hade det underbart på pfs. Vi började med ett chairdance pass, sedan ett spinnypole pass och sedan feminin vibe - vi blev bara tre stycken, 4 med mig vilket egentligen var ganska bra då jag fick tid att gå igenom passet ordentligt.

Jag slängde ihop en minimini video på lite trixs, observera att det var ett tag sedan jag dansade och att jag behöver nog några veckor innan jag är på den nivån jag borde vara på.. Så trixen är inte helt korrekt, men jag slänger upp en video senare då jag sätter dom bättre :)
Jag lever i en värld full av böcker. Slå det ni


Nu har jag äntligen lite tid att blogga! (egentligen har jag haft en massa tid, men jag har läst de senaste dagarna). Julen har varit helt underbar, julafton blev hos min kära bror tillsammans med syskonen och några fler. På juldagen kom tjocka släkten (mammas sida) hem till oss, tror vi blev ca 21 personer. Väldigt kul att träffa alla, var ett bra tag sedan hela släkten var samlad.

Kan säga att jag fick böcker, många böcker.

Idag har jag fullt upp, ska snart åka in till Gävle för att glo på lite kläder sen blir det fika med fina Wictor. Efter det tar jag mig till Hemlingby för lite träning på poleandfitnesstudio. Efter träningen blir det mys med mamma innan tåget tar oss hem. Härlig dag!

Älskar min familj

imorgon smäller det.


Imorgon, då jäklar. Då ska jag sova. Som en björn.

Nej men, imorgon kommer äntligen lovet. Jag ska träna så mycket jag kan då jag efter ett test på idrotten kommit fram till att jag inte har starka armar. Måste träna träna, vilket passar bra eftersom att snart börjar poledancen!

Hoppas ni har anmält er till poleandfitness studios träningsdag? (dom som gillar att dansa och träna kan inte ignorera detta!) Gör det nu!

Tips på vad jag tycker att ni borde prova på:

Poledance prova på klass - för dig som vill se vad poledance är - helt gratis!
Spinnypole - poledance med stänger som snurrar
Chair Aerobics - (egentligen strip chair) sjukt kul och kreativt!
Feminine vibe - borde ni gå på, för jag håller i den lektionen! Typ som "pussycatdolls" danser :) 

Kurserna kostar 50 kr/st och ni kan hitta fler på hemsidan: www.poleandfitnesstudio.seDansinstruktör på Pole And Fitness


Kämpar man hårt går drömmar i uppfyllelse.

Jag har alltid älskat att dansa, det är lättare att uttrycka sig så. Jag har både uppvisat och tävlat i dans, men det var inte fören då jag för första gången lärde ut dans som det klickade.

När jag var 16 år tog jag saken i egna händer och pratade med ABF, sagt och gjort - jag började med barndans i Ockelbo. Det gick jätte bra, och vid nästa termin frågade Vuxenskolan Studieförbundet om jag ville undervisa i barndans i deras namn.

Även då jag älskar att dansa med barn, så är det en helt annan sak att undervisa för äldre. Det kommer bli en utmaning som jag har längtat efter.

Så jag har nu blivit dansinstruktör på PoleAndFitnesStudio i Gävle, första danstillfället blir nu den 28 december! Då kör jag ett pass som heter Feminine Vibe, som är en hiphop inspirerad, sensuell dans. Vi kommer att dansa loss med lite rekvesita och annat roligt. 

Passet kostar 50 kr, och jag tycker att alla ska prova på! Anmäl er på: http://poleandfitnesstudio.se Alltså:

Feminine Vibe klass 28 december med mig! Kom igen och anmäl er! :D

Jag tackar inte nej till en promenad på Stockholms gator med en man i svart kappa med ett paraply.


Så jag flydde iväg till stockholm under helgen, visst är det underligt att jag måste bort från landet och till staden för att få andas lite.

Vi dansade, shoppade, levde, åt och upplevde lyckan man hade när man var liten.


Jag behöver ett stoppEfter att ha brytit ihop x - antal gånger sliter mamma nu ur naturkunskapsboken ur mina händer. När tårarna faller och huvudet snurrar på ett sätt som omöjligt kan vara naturligt, så måste något vara fel.

Jag är inte en naturare, jag är en humanist. Kan någon förklara varför jag då läser Naturkunskap B?

Belöningsmetod


För er som hatar att plugga men älskar att äta, kör med belöningsmetoden.

Snart åker jag och pappa till affären för att köpa mat, jag passar då på att köpa en massa gott (som kakor). När jag kommer hem packar jag upp allt gott, naturkunksapsboken och datorn. Dax för plugg.

Läser/skriver jag ett litet stycke, får jag äta lite. Mums.

Minus med den här taktiken - maten kan ta slut.

Önska mig lycka till, prov på fredag och jag är på gränsen till att grina redan idag.

Du ska vara egoistisk.Inatt sover jag på soffan.


Jag borde läsa på mitt tal.
Jag borde läsa i min bok.
Jag borde plugga på naturkunskapen.

Jag borde göra mycket.

Istället för att göra alla dessa borden, så sätter jag mig ned med en kopp te. Drömmer om att jag är sjuk och tvingas stanna hemma från skolan. Tyvärr har jag aldrig en sådan tur, så jag ställer klockan på 05.30 och lägger mig i soffan för att somna.

Ackes dansuppvisning 2011


Det är fredag och jag blev kallad för humanist


Lättnaden kom ändå. Helgen är här, och allt jag behöver göra är att läsa ca 150 s i min svenska bok och skriva på mitt tal - soft helg.

Blev kallad för en humanist idag, inte för att jag går humaniora utan för att jag agerade och pratade som en humanist , kändes ruskigt bra faktiskt. Nu ska jag plugga lite och kl 6 blir det träning.

Ha en bra helg alla :)

Opepp


Jag är så otroligt opepp på allt. Alla planer för helgen tycks blåsa bort, och jag står kvar själv.

Imorgon blir det seminarium på filosofin och religionen, för första gången känner jag mig väldigt oförberedd och förvirrad. Senare blir det sista träningen med dansgruppen innan dansuppvisningen på lördag.

På söndag blir det uppvisning med barndansen, och sen är allt slut. Om man bortser från skolan.

Vet inte riktigt varför jag gör det här inlägget, jag måste få av mig min opepp någonstans..


Det kan aldrig bli för många böcker


Jag gillar böcker. Böcker är min underhållning, lite tragiskt kanske, men jag gillar det. Förra veckan läste jag ut två böcker (jag läste tre samtidigt, lite förvirrande men det gick!), det var in the skin of a lion och Hungerspelen. Båda böckerna var fantastiska, men i det här inlägget väljer jag att skriva om Hungerspelen.

Det hela började en trevlig kväll i Stockholm, mysipys hos en kille som heter Max tillsammans med en massa andra människor. En tjej där började prata om en bok, och jag kunde verkligen se hur det lyste i hennes ögon, den där glimten som säger "jag har läst en helt otrolig bok och jag vet inte hur jag ska förklara det". Så då visste jag att Melissa Marr och Michelle Read fick hoppa ner några steg på trappan och ge plats åt Suzanne Collins.

Sagt och gjort, jag reserverade boken på Gävle bibliotek och efter någon dag fick jag ett mejl om att boken var här. Jag började grina vid sida 32. Det hela är så gripande och det var svårt att föreställa sig att det skulle vara framtiden, då det beskrevs som en fattigdom som bara fanns för länge sedan.

Boken tar inte första plats, den borde ha gjort det - men det är något som ligger ivägen. Den saknar inte något, det är något den har för mycket av - men jag vet inte riktigt vad. Men för gudsskull läs den! 2012 blir den film, läs den innan du ser filmen.

döm inte boken efter omslaget.


och en gång förr eller senare, om några månader eller 10 år, skall de ändå bli ett och älska som ödet vill, ty de är födda för varandraMin svenskabok har tagit drastiska omvändningar. Den börjar så ofantligt tråkig, med extremt långa beskrivningar av allt men nu har den på något sätt faktiskt blivit lite mer intressant.

Det är ju en gammal bok, det märks tydligt på språket som används och från ett historiskt perspektiv (så som att dom trycker ner judar och kvinnorna jobbar i hemmet), och som jag har skrivit förr så är det faktiskt en naturalistisk/realistisk bok - så vad mer än en massa detaljerade beskrivningar borde jag ha förväntat mig?

Orsaken till varför jag tycker att boken har blivit bättre är för att jag har kommit in i delen av boken som handlar om kärlek, förbjuden kärlek. Som den obotliga romantikern jag är så kan jag inget annat än att falla pladask. Jag hoppas att inte den naturalistiska delen ska krossa den romantiska, då blir jag sur på riktigt.

Ge mig mitt liv tillbakaJag har världens skuldkänslor för att jag åkte till Valboköpcentrum idag, när jag vet att jag borde ha pluggat. Min ursäkt var att jag kunde plugga i bilen dit. Men familjen spelade musik och det var för guppigt så det var omöjligt. Och på hemvägen var det för mörkt. Så nu sitter jag här med religions och filosofiseminarium framför mig, utan att vara förberedd. Jag vill bara få andas lite, få göra normala saker som att gå ut och shoppa lite utan att må så fruktansvärt dåligt av det. Jag avundas er som kan lämna skolan på skolan, och leva som ni vill.

Egentligen är det hela mitt fel, dålig planering och dåligt följande av planering. Jag vill ha hjälp, men jag vet inte hur så jag begraver mig i uppsatser, läxförhör, seminarium och avhandlingar. Och sedan gråter jag och skyller på allt annat, att ingen hjälper mig när jag inte ens har bett om hjälp. Jag vill bara ha mitt liv tillbaka.

RSS 2.0