Off the map

Idag har jag :

Varit hos Jonathan
Åkt till Ockelbo
Gått till banken
Handlat mat
målat byrå
städat
promenad
börjat på middag

och nu blir det MYS! Johan har lovat mig en liten colaburk, så nu sjunker jag ner i soffan med mina ostbågar och tittar på Off the map. MAH, gillar den serien.


ostbågar och köttbullar



Nu har vi varit och handlat lite smått och gott till mysfilmen ikväll, håller just nu på med middagen - potatis och köttbullar. Ska bli himmelskt gott.

Hoppas ni får en mysig torsdags kväll!

jag är hemma



Jag är hemma hos Jonathan, skulle egentligen hem och måla klart min byrå. Men, nä. Det blir mys här istället med tecknad film <3

Om jag orkar kanske jag tar en sväng ner till stan för att kolla på lite kläder. Kanske.




gammal bild från då jag och Lena låg och töjde på dansskolan. Mah, saknar dansen <3

lönebesked



fick brev idag, det stod att jag imorgon ska få min lön - känns bra. Så imorgon blir det att shoppa lite - har hittat en "tröja" som jag ska köpa, tänkte ha den om det blir en rockdans med Karl. Om den inte används där så kommer den defenitivt att bli använd när jag dansa waacking (a)

Målade iallafall min byrå idag, imorgon tänkte jag gå upp extra tidigt för att måla sista lagret. Sen Gävle och shoppa + Jonathan :D 

cykel och tårta


Nu har jag precis duschat, ska slänga på mig lite kläder och sen cyklar jag mot Ica för att hämta ut min tårta :))) Under tiden så laddar jag ner några avsnitt från "The good wife", älskar den serien.

Imorgon ska jag åka in till Jonathan, och kl 16.30 - 17.00 är det lägenhetsvisning som jag och mamma ska gå på. Vi ska inte köpa lägenheten, men för att liksom sätta igång vårt lägenhets sökande så tänkte vi ändå gå dit och titta.

Idag ska jag också försöka måla min byrå, håller på att möblera om hela rummet så jag ska byta ut min gamla byrå mot en ny :)


.

hejsan, jag är död.


Gömmer mig på rummet och leker med färgkritor.

Ica vuxen



Känner mig riktigt vuxen just nu. Har fått ett brev från Ica, eftersom att jag har icakort (vuxenpoäng till mig!) så har jag nu fått gåva från Ica, en tårta!


världens mysigaste bok



hej!

för någon dag sedan läste jag ut en bok som jag köpte på Ockelbo marknad. Den heter "En liten hattaffär på hörnet" skriven av Marita Conlon - McKenna. Lästidingen Östersund skrev i sin recension "det här är nog den gulligaste bok jag har läst på många år!" och jag kan inget annat än att hålla med!

Det är den perfekta boken när man bara vill slappläsa. När man inte vill bli helt beroende av en bok, när man inte är ute efter något hemskt, något spännande eller något speciellt. Bara en enkelt mysig bok, det är precis vad den här boken är.

Det var ett nöje att läsa den, och jag tippsar er alla att också läsa den!


möte på Wij

Har idag varit på ett litet möte på Wij tillsammans med Lola och Ellinor. Vi pratade lite om en eventuell "öppen scen", eller som vi kallar det "Ockelbos talager". Vi kom iallafall fram till att vi ska försöka få det att hända på våren så nu ska jag sitta och söka bidrag :)
Imorgon ska jag träffa Johannes, min danspartner, i Gävle för lite prat om hur vi ska göra med dansen nu till höst. Var ett tag sedan man såg honom så det ska bli kul.

Imorgon är det också den 22, vilket betyder att jag och Jonathan firar 7 månader tillsammans. Tiden flyger seriöst fram. Men det ska bli supermys, om jag känner oss rätt så kommer nog kvällen att bestå av en massa spelande på Maple Story - ja, vi är nördar.




Jag och Johannes från föreställningen på Gävle teater. Dåligt foto, men jag gillade dansen! Det var liksom en spökvals och alla killar hade på sig mask och svarta kåpor... :)

topp!



sitter just nu och försöker köpa den sista toppen från poleandfitnesstudio, dom har rea på massa av deras kläder så jag tänkte slå till nu. Har kollat in toppen förr, men känt att den var lite lite för dyr.

Tyvärr så var den röda slut, men jag tog en blå/lila! Möjligtvis att jag köper färgningsmedel och färgar om den..

här är den :)


en paj beställd


Fick en beställning av min moster, hon ville ha en paj! Jag har nog alltid älskat att baka, och pajerna blir ju absolut bäst nu på sommaren när man kan plocka alla bär själv. 

Så här har ni ett litet enkelt recept på en god bärpaj!

smulpaj

1 1/4 dl mjöl
2 tsk socker
50 g margarin

fyllning
150 - 200 g bär (går också bra med rabarber)
1 msk socker

Blanda smulpajen, jag använder en mixer men om man inte har det så är det bara att knåda med fingrarna. Det ska bli som en "grynig" massa.  
Skölj bären (om det är frysta bär är det bra att skölja dom i ljumet vatten ifall det fortfarande är lite is runt dom. Annars smälter isen i ugnen och det blir för vattnigt)
Häll bären i en form och strö över socker. Häll över smulpajen över bären.

Låt pajen stå inne i ugnen i ca 15 - 20 min. (225 grader) 

Mimmis tips!

Jag brukar ha i lite kesella vanilj tillsammans med bären, så blir pajen mer fyllig.


Så enkelt, så gott.

becoming jane



Såg just Becoming Jane. Började faktiskt grina lite när hon skrev på stolthet och fördom. Tycker inte riktigt att Anne hathaway var den Jane jag har i huvudet, jag var faktiskt orolig att jag inte skulle kunna sluta se henne som tjejen i "en prinsessas dagbok" men hon klarade faktiskt av att spela rollen som Jane Austen mer är acceptabelt. Inte på topp kanske, men helt klart godkänt!

Gillar ni Austens verk? Se den. 

är man ensam så är man



Är man ensam så är man, och då måste man se en film. Till filmen måste man äta något, och man måste dricka något till det man äter. Man måste också ha på sig fula myskläder - med en ful hårknut mitt på huvudet.

Eftersom att jag är sjuk, så tänker jag inte åka och smitta ner Jonathan. Jag tänker istället ha en ensamkväll!

Filmen blir "becoming Jane", en film som baserats på Jane Austens liv, gud vad jag kommer kritisera den. Har stora förväntningar på den. Tror också att det här är en film som Julia i min klass skulle gilla -  ni hittar hennes blogg HÄR.

Till mat ska jag baka en paj, blåbärspaj. Och baka kärleksmums. Drickan är ännu okänd.  


Bright star



film jag måste se.


Australia



Ikväll åker jag hem till Jonathan, vi ska mysa framför "Australia" - bästa filmen!

Har kommit fram till att jag slappar bort mitt sommarlov, så nu ska jag helt enkelt försöka skärpa mig lite. Jag har inte ens varit till stranden den här sommaren..


hungrig som en varg




Nu sitter jag hemma hos jonathan, regent öser ner utanför och alla sover förutom jag. Har precis varit på konsum och köpt lite frukost, så jag väntar på att mitt bröd ska bli varmt i ugnen..

Vet inte alls hur min dag kommer att se ut idag, just nu kan jag bara tänka på mat..

ändrade planer


Tyvärr blev det ingen bio då två av tjejorna inte kunde =/ Så jag tog en liten promenad med Lisa istället, gud vad hon är bra på att lyssna! Tror aldrig att jag pratar så mycket som då när jag pratar med henne. Hon är en underbar tjej helt enkelt!

Nu ska jag ta lite te och spela lite datorspel, jag har precis rensat Jonathans kylskåp och har lite dåligt samvete för att jag äter upp allt.. 



Gammal bild på oss!

oljefärg

Tyvärr är min skrivare väldigt liten, så hela kom inte med. Och eftersom att jag målade på en tapetbit som har varit i en typ "bok" (en bok som har olika tapettyper) så är det tryck mitt på pappret. Men nu har jag varit till Lennys och skaffat mig tapetrullar, så nu blir det inga fler tryck :)

utebio



Ikväll ska jag och några av tjejerna från klassen titta på utebio! Supermysigt tycker jag, så jag ska ta med mig filt och matsäck - hela köret! Pringleschips är ett måste. Bion börjar inte förens 22.00, så just nu sitter jag hemma och ska snart gå till Lennys för att hämta lite tapetpapper som jag kan måla på. Sen åker jag in till Jonathan för att mysa.

Jag målade faktiskt lite igår, min andra oljemålning i hela mitt liv. Med tanke på att jag inte var på skolan med en lärares hjälp och synpunkter så är jag faktiskt väldigt nöjd med den. Jag lägger upp en bild på målningen senare.


Dans i höst

I höst blir det lite mer dans än i våras, jag höjer med en dans till :D
Onsdagar blir det poledance nivå 3 och söndagar blir det pardans, clubdance och balettjazz.
Även då jag verkligen längtar tills dansen sätter igång, så längtar jag inte tills då räkningen kommer. Poledancen går på 1500 kr (dom har sänkt 500 kr vilket jag tackar extremt mycket för) och vanliga dansen går på 1900 kr.
Samanlagt går dansen på 3400 kr för en termin. Inte så kul.
Inte den bästa hållningen precis, men det är från då jag var på kulturama och tränade med Karl - en härlig dag :)

Simone Larsson


Systeryster har börjat blogga igen, tror vi.

http://suchadouchebag.blogg.se/


fotografering i Tierp



Fotograf - Elina Meuller








nanananana



jag har fått lite inspiration till målning och teckning nu, äntligen. Dock är jag för trött för att göra något ikväll, hoppas att jag är pepp imorgon.

Ska försöka ta mig till köket och göra lite te för att skona min hals. Har kommit fram till att det är mysigare att ligga i Jonathans säng och läsa än att ligga i min. Så nu vill jag inte läsa heller..

vi cyklar mot friheten med en chokladboll i handen!



Nu är jag hemma från två underbara dagar i Tierp och en efterlängtad och mysig dag med Jonathan. Fotograferingen med Elina och Karl gick väldigt bra, vi slängde vatten och sprang på veteåkrar <3 Jag ska be Elina mejla över lite foton, men om ni vill se nu kan ni ta en titt på hennes fotoblogg - Elina Meuller

Jag fick också ett par väldigt stiliga skor av Karl, vilket var hur gulligt som hellst! Här har ni Karls blogg för er som vill läsa lite mer härligheter :) Karl Noremo!
Idag kunde jag inte låta bli att springa in i några affärer, det är ju rea överallt! Så jag kom hem med en kavaj också :)





solsken och åska



Just nu är jag i Gävle och sitter i Jonathans knä. Det blev världens oväder i Ockelbo, så mitt tåg till Gävle blev ersatt med buss. Bussen blev i sin tur försenad ca 25 min för vi väntade på resenärer från ett annat tåg. Så när vi kom till Gävle hade jag missat tåget till Tierp. 

Men nu har vi ätit och dött lite, så jag ska snart tralla ner till stationen igen och åka till Tierp.
 

packapackapacka


Nu ska jag snart börja packa alla kläder som ska med till fotograferingen med Elina och Karl imorgon! Halv 4 åker jag från Ockebo och jag beräknas vara i Tierp kl 5 för supermyskväll.

Jag hoppas verkligen att vädret är lika fint imorgon som det är idag!



nu smäller det!



Nu äntligen har jag tagit tag i min lilla idé. Förra sommaren blev jag inspirerad av Tierp och deras "öppen scen". Det är en kväll där dom som vill får ställa sig på scen och framträda allt från musik till poesi.

Jag älskar att arrangera saker, så det är något som jag verkligen vill hålla på med. Så nu har jag och Ellinor pratat ihop oss och kommit fram till att vi vill sätta ihop en liten kväll i Ockelbo där ungdomar får komma och spela/ dansa m.m. Jag har precis skrivit ett mejl till Lola också, hon har öppnat ett ställe här i Ockelbo med scen och allt - och hon vet allt om underhållning. Har vi tur så har hon tid och viljan att hjälpa oss.

Imorgon åker jag till Tierp för mys med Elina och Karl, och på tisdag blir det fotografering. Det går uppåt nu :)


Drottninggatan 37



Idag blekte jag alltså mina ögonbryn, jag gjorde det på den nya frisörsalongen "Drottninggatan 37" i Gävle. Av vad jag fick se av salongen så var det väldigt frächt där. Personalen där är jätte trevlig och det var jätte enkelt att hitta dit. Dom marknadsför extremt bra, det var enkelt att hitta deras hemsida och dom bloggar också om själva salongen. Så öppettider och bokning var enkelt att hitta. 

Tummen upp för Drottninggatan 37!

Här är resultatet!

 


13.00



jag fick tid 13.00! Så idag gör jag det, idag bleker jag ögonbrynen. Mah. Spännande :)

Ska hoppa in i duschen nu, sen lite frukost och sedan trallar jag ner till stationen. Jag är så sjukt pepp på den här helgen!

Fredag - bleka ögonbryn, shopa, supermys med Jonathan
Lördag - slappa och mysa mer med Jonathan, träffa Ellinor på kvällen för lite planering (berättar mer om det sen)
Söndag - packning och sedan far jag till Tierp för mys med Elina och Karl! Peppning för måndagen då vi ska fotografera.

Älskar när man börjar få fylla sin kalender igen. Är så van vid att alltid ha något att göra, så när jag väl blir ledig vet jag inte vad jag ska göra!



gammal bild!  jag gillade min lugg, men gud vad lång tid det tar att få bort den..

inväntar storasyster



Sitter och väntar på min storasyster. Har jag tur så vill hon mysa lite med mig och titta på pretty little liars. Jag ska muta henne med cola <3

egodag!



Imorgon ser det ut att bli en riktigt egodag. Jag ska ta mig in till Gävle för att köpa lite smink och titta på lite hattar (har blivit inspirerad av en bok jag läser + att jag snart ska träffa Karl och Elina för lite mys och foto, kan vara passande med en hatt då). Jag ska också titta om jag hinner bleka mina ögonbryn.. Det kan bli bra, vilket jag hoppas på, men det kan också bli extremt fult och jag kan se ut som en utomjording. Men det spelar ingen roll, för om jag inte gör det snart kommer jag bli galen.

Sedan ska jag och Jonathan handla lite smått och gott, för på kvällen ska vi grilla! Supermys, jag saknar honom så där löjligt mycket.



Simones lilla experiment för ett tag sedan, men här har jag iallafall blekare ögonbryn.. Vi får se hur det går! 

Jag har semester


Jag är nu helt ledig! Jobbet är klart, så nu ska jag börja gymma och måla lite med oljefärg! Har börjat smått planerat lite med mitt lilla crew om en lite grillkväll, saknar tjejerna extremt mycket.

Något som iallafall är inskrivet i kalendern är Tierp på söndag/måndag! På söndag blir det mys med Karl och Elina, och på måndagen ska vi försöka fotografera lite! Har saknat dom båda, speciellt Elina som det var faktiskt ett bra tag sen som jag träffade! Jag hoppas på fint väder så vi kan ha en liten picknick :)



Karl och Elina!

snart är det över



Imorgon är det över. Kl 17.00. Prick.

2 dagar kvar



Det är två dagar kvar på jobbet och jag typ hostar upp mina inälvor. Vill egentligen bara stanna hemma och dö, men jag vill inte ge upp nu när det är två dagar kvar. Ska ta med mig en filt och hoppas på att det inte kommer många kunder, så jag får vila.

Är också sjukt pepp på att träffa Olivia igen, visste inte att jag hade saknat henne så mycket förens då jag träffade henne på marknaden.

Nåja, ska väl traska frammåt då.

Hon dansar som att hon har levt ett helt liv.


Pretty little liars



Just nu sitter jag, Simone och Jonathan och tittar på "Pretty little liars". Lite löjlig serie, men ändå på något sätt fängslande :)

Idag var det segt på jobbet, ingen kom förens vid halv 3 så jag och Ellinor somnade.. Just det, jag får betalt för att sova!

Men nu är det bara tre dagar kvar tills jag slutar! Har mejlat en kille angående en kamera, hoppas han inte har sålt den än..



En till bild av Olivia, från då hon skulle göra sitt slutarbete och valde temat "Alice i underlandet". Jag röstar för att Olivia ska starta en fotoblogg, men hon är svår att övertyga!

7/10


Snart åker jag iväg till stugan för min 7:de dag på jobbet. Känner mig inte alls kry och jag vill bara krypa ner tillbaka i sängen och mysa med puffen. Men jag laddade på lite nya låtar på mp3n, så jag ska nog klara dagen :)
Träffade Olivia en snabbis igår på marknaden, jisses vad jag har saknat henne!
Vackra människa!

Rubrik



jobbet var lite långtråkigt idag, inte så många gäster vilket leder till inte så mycket att göra. Var tänkt att jag skulle på marknaden sen för att shoppa lite, men var för trött så gick hem istället. Sen blev Jonathan för trött så vi gick inte fram ikväll heller.

Vi får se hur det blir imorgon, jag hoppas jag är lite piggare då..



Fotograf - Olivia Jovanovic

RSS 2.0