Är du ett blomkålshuvud?Är du ett blomkålshuvud? Detta filosoferade jag på vår filosofilektion. Hur jäkla nice är inte såna lektioner?

Dock blandade jag ihop blomkålshuvud med ett vanligt kålhuvud..

Vi människor skulle nog bra allt vilja vara ett blomkålshuvud. Slippa vår fria vilja och bara bli uppkäkad. Då vet man ju ändå vilken mening ens liv har. Nu sätter du ju själv en mening med livet, men din mening skulle ju inte göra något om meningen skulle vara meningslös. Skulle världen bry sig om du var meningsfull eller meningslös?

Är du ett blomkålshuvud eller är du en meningsfull person? Eller är du ett meningsfullt blomkålshuvud..? 

Poledance med ettornaTjo

Idag tar jag igen en poledance klass som jag missade förr, så jag får dansa med ettorna idag. Ska bli kul som vanligt, men jag är fortfarande trött sedan träningen igår..

Sitter därför just nu på skolan för att fördriva tiden med lite läxor. Har varit på "stan" lite också, köpte lite saker till Olivia som jag ska till nu på lördag. Vi ska fira henne för hon fyllde år för inte så länge sedan :) På lördag blir det också en träningsdag på poleandfitness studion, jag ska prova på spinny alltså en stång som snurrar. Karl följer också med och provar, har jag tur så lyckas jag kanske övertala min bror också. (Det är alltså träning, inte dans). Efter träningen blir det en lite show också, och efter det åker jag till Ockelbo för att fira Olivia!

I måndags var jag och min syster ute i en lite hage och fotograferade får. Super gulliga, men antingen så är dom väldigt skygga eller väldigt argsinta..Storstaden GävleHahhahahahaa, satt just och läste en av mina vänners blogg där hon har skrivit om sin tripp till Stockholm, och hur hon dissar Gävle för att det är en "håla".

Nu ska ni få läsa, hur det är för en Ockelbobo att åka in till storstaden - Gävle.

Att sätta sig på tåget mot Gävle, se hur åkern och ridhuset försvinner och ersätts med skog och åter skog för att sedan rulla in till Gävle, staden med flera olika caféer, staden med klädaffärer. Det är en lättnad, det är rent av ett äventyr!

Många Gävlebor säger ofta att alla vet vad alla gör i Gävle, och att man inte kan göra något utan att ingen i Gävle vet om det nästa dag, och dylikt. Självklart menar dom inte att alla i Gävle vet om det, men i Ockelbo så vet faktiskt alla om det. Nu när alla använder Facebook som dagbok så är det ännu lättare att veta vad som händer i byfolkets liv, eftersom att alla i Ockelbo är vän med alla. Alla. (om man bortser från de människor som bor på hemmet).

Men jag ska inte klaga, det är faktikst lite hemtrevligt när kassapersonalen på Ica småpratar med mig och frågar hur det går med min dans - dom hade nämligen sett mig dansa på Ockelbomarknad när jag var 8 år gammal.

Så när man väl åker till Gävle, bort från byn där alla känner dig och till staden med möjligheter, så är det jävligt skönt. Gävle har nämligen både max och McDonalds.. X2! Det finns också HM, Gina, BikBok, Carlings - och dom har till och med flera olika caféer, och dom är alla inprincip bredvid varandra. Staden har också två gallerior.. två stycken.

Så när det känns trångt och eländigt för er som bor i Gävle, tänk då på mig som bor i Ockelbo där invånarna består av typ hälften av mina släktingar.


lugn, stressad, lång och kort helg


På fredagen hade vi en fest i lilla Ockelbo, det var mest estetbild människor där, men även några andra (så som jag och Jonathan). Kvällen var supermysig, trevligt folk och bra ställe. På dagen hade jag religion, så då passade jag på att skriva klart mina intervjufrågor. Jag har också fixat tre intervjuer, och kanske en fjärde. Im so excited!

På lördag tog jag halv 12 tåget till Gävle och vid 12 var jag på Studio Plaza - time for make over. Mitt hår våfflades sprayades och borstades i någon timme, sedan fick jag en uppsättning som jag verkligen älskade. (se bilden längre ner). Sedan kom sminket, det var mest fokus på ögonbryn och munnen så jag fick mörka istället för ljusa ögonbryn :)

Så, vid halv 2 var vi klara modeller och redo för att ta Goya med storm, tyvärr så var ju inte Goya redo för oss, så vi fick vänta tills 23.00. Men efter att ha ätit på Waynes i någon timme, övat lite på gången och ätit en gång till så var klockan ändå 20.00 och vi möttes alla på Goya för en genomgång. Efter genomgången gick vi (Vi från bikbok) till Mingel och Bar för att mysa lite innan showen körde igång. 

Vid 23.40 började showen och jag, Amanda, Lisa och Elin var först ut med Bikboks kläder. Helt galet kul! Vid det tredje ombytet slängde jag och Elin fram två stolar och körde chairdance, det var ganska svårt då det var så litet och trångt - men det gick helt okej om man bortser från att min top envisades med att glida ner till min mage hela tiden.. Så ni kanske kan se på videon (som ligger lite längre ner) så drar jag upp den hela tiden ;D

Nu blev det ett väldigt långt inlägg, men eftersom att jag inte har skrivit på nästan en hel vecka så tar jag igen lite nu ;)

Pictures!
Om en sak går bra, måste minst två saker gå dåligtMin dag har varit som en bergochdalbana. Först går något bra, sen går något dåligt. Humöret kan aldrig stanna på en nivå. Känner mig som en tonåring.. haha.

Jag var iallafall på Bikbok igår för att prova kläderna jag ska ha på lördag. Det blir tre outfits: vardag, fest och stickat. Gjorde bort mig rejält när vi skulle prova kläderna. Jag satte på mig mitt linnet bakochfram, jag hade ner alla galgar, och jag hade sönder en tröja. Hoppas dom ändå vill ha kvar mig.. :(   

ooupshej igen!

Min svenskalärare påpekade idag på vår svenskalektion att man måste ju ha citattecken vid citat. Så jag rättar nu föregående inlägg, det ska ju självklart vara så här:

"Jag har dansat i ca 8 år, och började tävla vid 13 års ålder. Jag har tävlat i bland annat SM i både disco och hip hop. Men jag kände mig inte riktigt hemma på tävlingarna så jag gick tillbaka till att bara uppträda."

Det citatet är taget från mitt CV :)

Här är jag


Hejsan!

För alla er som inte har hittat hit förens nu, så tänkte jag presenterar mig lite.

Jag heter Mimmi Larsson och mitt liv kretsar just nu för det mesta runt skolan och dans. Jag studerar på Vasaskolan i Gävle med inriktning Humaniora, det är en spetslinje där vi specialiserar oss i bland annat historia och religion. Vi läser mycket engelska också, vilket jag tycker är jätte bra då jag gillar språk (dock inte spanska, har väldigt svårt för det). Läser ni lite mer på bloggen så kommer ni märka att vi har väääldigt mycket plugg, och att jag inte har mycket tid kvar av min fritid när alla läxor är klara.Jag har dansat i ca 8 år, och började tävla vid 13 års ålder. Jag har tävlat i bland annat SM i både disco och hiphop. Men jag kände mig inte riktigt hemma på tävlingarna så jag gick tillbaka till att bara uppträda. Just nu dansar jag mest och helst på Poleandfitness studio, där dansar jag Poledance som också är min favoritdans, något jag verkligen rekommenderar!


Förutom dans och studier så är jag en nörd för choklad och promenader och självklart mysiga kvällar med kompisarna.


Det är just det här jag bloggar om – dans, studier och livet. Jag har bloggat i lite mer än 1 år nu, och syftet med min blogg från början var att alla mina vänner skulle kunna ha koll på mig när vi alla började i gymnasiet och lämnade varandra. Likaså skulle mina vänner skaffa blogg så jag kunde ha koll på dom, men nu tror jag vi dock bara är tre kvar som bloggar… (4 egentligen, men två underbara människor slog ihop sina söta små huvuden och skapade en blogg: jodas.blogg.se)Jag på Poleandfitness! Älskar min "det här är asjobbigt med jag måste le ändå - min"


Modell för bikbok(fotograf - Elina Meuller)

I fredags fick jag ett mejl av min danslärare på Poleandfitness. Hon hade valt ut mig och en instruktör från studion som "modeller". Jag har inte fått all information än, men vad jag vet är att vi ska stå för BikBok och att det ska vara på Goya, så vi ska gå för deras kläder och dansa (vet dock inte vad för dans)

Är så himla pepp! 

 

PackåsnaSnart åker jag mot Gävle, ska lämna lite loppissaker på skolan för imorgon ska Hum2 stå loppis i Valbo! Jag och Matilda har första passet på morgonen, ska bli spännande. Hoppas på att det är många loppissugna människor där så vi får in mycket pengar!

Jag måste alltså bära alla loppissaker på tåget, känner mig som en packåsna..

ensam hemma med marblesIdag blev jag hemma, äntligen. Har varit sjuk i tre dagar men pga prov och viktiga genomgångar så kände jag mig tvungen att gå till skolan. Ja, jag har inte tid att vara sjuk. Men igår började det göra ont när jag andades genom näsan, så då blev jag lite rädd.. Huvudvärken attackerar från alla håll och inte ens min kära lilla ipren vill hjälpa mig. 

Ska ta och äta lite tillsammans med litte marbles, hade helt glömt bort dom! Blir jämt så glad när man kommer på bra band/personer som man hade glömt.  

Hjälp oss till egypten!Som jag har skrivit om ganska mycket, så ska min klass till Egypten på sportlovet . Men vi behöver pengar, jätte mycket pengar. Resan kostar ca 11 000 kr/ person, så vi måste jobba jätte mycket för att få ihop tillräckligt mycket med pengar. 

Om ni röstar på oss på den här tävlingen, så har vi chans att vinna 25 000 kr! Gå bara in på länken här nere och tryck på gillaknappen! Sprid detta!

http://www.dromstipendiet.se/196 

Mot Inkaguldet!Nu åker jag till Jonathan, vi ska baka :) Sover där tills imorgon då Hum ska samlas kl 07.00, då åker bussen till Stockholm, vi ska se en utställning av Inkaguldet!!

Kulturexplosion!


Igår var jag iväg på kulturexplosion! Det var olika workshops där man bland annat fick prova på grafitti! Det var Lovisa från Studieförbundet vuxenskola med flera som satte ihop denna dag, jag träffade Lovisa på en arrangörsutbildning i Bolläns för ett år sedan, så det var kul att träffa henne igen!

Det slutade iallafall med att jag fick prata med en tjej där som hade utbildningar inom dans, om hur man liksom ska lära ut dans. Så jag ska eventuellt få ta en sådan utbidlning och hålla i dans i deras namn i Ockelbo. Woho!

Här har ni några bilder på vårt grafittiverk, jag tyckte det såg ganska bra ut, men så gick jag fram till fnasket i plasket och där stod flera konstnärer och gör helt grymma verk! Då känner man sig ganska liten ;)

Mitt A! Första gången jag håller i en sprayflaska, så ha förståelse!

Så kommer proffsens verk här nere, förstår inte hur man kan göra så snyggt det är ju så himla svårt.  
Mannen är verbet och kvinnan är adjektivet


Jag och Olivia, en vän från min klass, kom på något på vår senaste filosofilektion. Vi har jämt tänkt att jämdställdheten mellan kvinnor och män blir allt jämnare, men egentligen kanske den bara har tagit en annan riktning. Vi kom på oss själva med att dömma män och kvinnors handlingar olika. Om vi tycker att en manlig lärare har varit gnällig, så säger vi "Vad gnällig han var på lektionen" men om en kvinnlig lärare har varit gnällig så säger vi "vad gnällig hon är".

Mannen döms alltså efter vad han gör, och kvinnan blir vad hon gör. Mannen är verbet och kvinnan adjektivet.

Det hemska är egentligen inte att det förekommer, det hemska är att jag själv gör det utan att vara medveten om det!

Feeling sadKom just på hur mycket jag egentligen har i skolan just nu. Spanska läxförhör till på torsdag, samhällsprov på onsdag och inlämning av historia källkritik från artiklar skrivna år 1914. Inga större problem, förutom det att jag inte har hunnit plugga till samhällsprovet. Lite svårt då vi inte har fått några konkreta uppgifter, bara ca 20 sidor att läsa och en artikel. Ganska svårt att veta vad man ska läsa på, man kan ju inte djupläsa allt. Så, här kommer det stora problemet. Min samhällsbok är i skolan, på måndag åker vi till Stockholm så jag får inte tag på boken förens på tisdag. Så jag kan plugga en kväll.
Sadface

Spara pengar, panta, loppis.. kakor!Just nu kretsar min vardag runt Egyptenresan med min klass. Resan kommer att ske 2012 sportlov. Men resan ska vara betald nu i december. Jag har alltså någon månad på mig att samla ihop ca 11000 kr. Så idag har jag sålt kakor, pantat och prissatt olika saker inför en loppis med klassen. I need money!

Hur mycket kan man tänkas ta för två notställ på en loppis? ehe..

Så ovärtSitter just nu i skolans bibliotek och försöker plugga lite, men just nu känns det väldigt ovärt. Orkar inget och inget verkar fungera för mig. Hur jag än gör så lär jag mig det inte eller så blir det inte bra när jag skriver. Och jag måste sälja kakor för klassen. Orkar inte.

Min planMin plan är att plugga klart Naturkunskap, gå igenom historian och läsa igenom samhälls kompendiumet. Sedan blir det te och dansfilm <3Fotograf - Elina Meuller

Den sista konkubinen - Lesley DownerSå var det slut. Alltid lika tråkigt när man läser ut en bok som man har blivit väldigt fast vid, läser förstås ofta om dom, men då är det ju aldrig en överasskning om vad som kommer att hända på nästa sida.

Den sista konkubinen utspelar sig i Japan 1861. Det handlar om Sachi som är en bondflicka, som får komma till palatset hos shogunen i Edo.

Det är en vacker berättelse om Japans fina kultur, hur färgstark den är och alla gamla seder. Den var 500 sidor lång, men den kändes aldrig för lång. Att få följa Sachis resa genom Japan, att få läsa om innebördskriget och att få läsa om den sista konkubinen var inte bara lärorikt (som den galning för historia som jag är) utan också väldigt rörande, emotionellt.


Skicka vidare


Typ, fet Marilyn MonroePå denna fredagskväll sitter jag och målar lite. Det blev Marilyn Monroe, första gången jag ritar liksom på frihand. Målade bara, tittade inte så mycket på referensbilden. Så propotionerna är ju absolut inte korrekt, men som mitt första porträtt med oljefärg så är jag ändå ganska glad över den :)

Är inte klar med den, men frågan är om jag orkar fortsätta. Håret är långt ifrån klart, men jösses vad svårt det är att måla hår!

Tacomys!Ikväll är det bara jag och mamma hemma, Johan är med vänner och Simone är troligen i Norrköping nu, hon ska flytta.. snart.. för snart.

Men ikväll blir det alltså bara jag och mammsen, så det blir självklart tacomys!

Vuxen men för litenÄr lite små putt just nu, fick precis ett mejl från Poleandfitness studio (där jag dansar) om PoleParty. En fest alltså där vi från studion dansar, och gäster tittar på och det blir mingel och mys. Även då jag känner mig vuxen, så är jag aldrig tillräckligt vuxen. Självklart är det 18 års gräns :(

Vill inte vara 17...

RSS 2.0