vogue



Om ni inte visste det, så dansar jag Vogue. Och nu tänkte jag berätta lite om vad det är.

Som de flesta känner till Vogue, så är det en modetidning. Det är en stil, det är poser.
    Allt började i fängelset, där det var förbjudet med porrtidningar. Så då fick dom modetidningar. Och de som inte var intresserade av tjejer på det sättet, tittade istället på vad dom gjorde, och hur dom gjorde det - poser. Detta utveklades, och snart var det så man gjorde upp om vem som var den mest divigaste i fängelset - man battlade. 

En battle går ut på att man dansar ( i detta syfte typ) mot en annan person, och försöker helt enkelt vinna över den genom att ha bättre steg och attityd än personen man möter. 

I det här fallet battlade dom poser, som tjejerna i tidningarna. Den med de mest sjuka, vridna, och den divigaste attityden vann. 
     Det här spred sig ut på gatorna, och nu finns vogue stilen mitt bland oss, för att inte tala om på catwalken. 

Vogue har tre utgångspunkter; High Couture, Commercial och Catalog. 

Den första, High Couture brukar de flesta känna till. Det är helt sjuka poser, knäppa (helt underbara) utstyrsel, alltså kläder. 
     Twiggy är en av de som satte typ ett av de kända High Couture stegen, den när man sätter händerna mot magen, med handlederna mot centrum av magen, böja ena benet och böja ryggen i en onaturlig vinkel. Detta var för att försöka se så smal ut som möjligt. 

       - Twiggy.

Mitten bilden är lite åt High Couture hållet, medans den längst till höger är mer catalog.

Catalog - Det är som det låter, katalog. Där modellerna - poserna är utan känsla, bara visar upp kläderna (i det här fallet skon)

Och till sist - Commercial, det är när man gör reklam för nåt. Och då lägger man i känsla. Tex, shampoo - så kan man ta upp händerna i håret och ha en känsla som säger och visar "åh vilket skönt schampoo, det finns inget bättre än detta". Haha typ nåt sånt.

Catwalk.



Hittills har jag bara lärt mig tre stycken catwalks. Europeisk - amerikansk och High couture. Europeisk lutar man fram bäckenet, bak med axlarna och låter armarna på ett avslappnande sätt hänga bakom kroppen. ( se bilden till höger) amerikansk är mer att man går med händerna hängandes vid sidan och high couture har man oftast händerna (bägge) vid sidan av midjan.


 - High Couture.

Catwalk är ju också för killar, de brukar gå fram med en lite attityd om att dom väger lite mer - är tyngre i stegen, har fötterna lätt utåt. När dom kommer längst fram, tittar dom åt höger, vänster sen höger igen, bestämer sig för att dom inte vill ha nån/nåt som fanns där, går bak två steg och vänder sedan om, med blicken kvar en stund, så huvudet vänds bort sist. 



Men så där ja. Nu vet ni vad jag gör på söndagar :)

Så egentligen kan man inte kalla Vogue för dans, det är mer att man gör väldigt många poser efter varandra :)


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0